Bir elmanın besin değerlerine bakıldığında, yaklaşık olarak %85'inin su olduğu görülüyor. Ayrıca, 100 gram ağırlığındaki bir elmanda ortalama 11.6 gram karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratlar vücudun ana enerji kaynağı ve elmanın düşük glisemik indeksi, düşük protein ve yağ içeriği var.
Elma, lif bakımından zengin bir yapıya sahip ve içerdiği çözünür lif olan pektin sayesinde bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, kolesterol ve karbonhidratların emilimini düzenlemeye yardımcı olur.
Bu meyve, birçok vitamin ve mineral kaynağı. İçerdiği C, A, K, B6 ve E vitaminleri vücut için hayati öneme sahip. Özellikle C vitamini, vücut için dışarıdan alınması gereken bir vitamin ve bağışıklık sistemini güçlendirir, demir emilimini artırır ve antioksidan özelliklere sahip.
Mineral bakımından zengin olan elma, potasyum, fosfor, kalsiyum, çinko ve demir gibi mineraller içerir. Potasyum, normal kan basıncını ve kas fonksiyonunu korur.
Elmanın sağlık faydaları arasında enerji metabolizmasına katkıda bulunması ve hücreleri oksidatif strese karşı koruması da bulunuyor.
Elma aynı zamanda antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır ve hücresel yaşlanmayı geciktirerek cilt sağlığını destekler. Özellik