Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Ağızda dağılan, kıtır kıtır elmalı kurabiye tarifi

Kalabalık buluşmaların vazgeçilmezi olan ayrıca ana malzemelerinden olan elma, diyabet ve kalp sağlığına iyi gelmesiyle de bilinir.Tatlı tariflerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanıldığı için şeker kullanımı olmaması da bir diğer tercih sebebi oluyor. Evde yapımı kolay olan elmalı kurabiye tarifi ve yapımı... 

Elmalı kurabiye tarifi için malzemeler

250 gr yumuşatılmış margarin

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı süt veya yoğurt

Yarım su bardağı pudra şeker

3.5 su bardağı un

Elmalı kurabiyenin iç harcı için

4 elma

1 yemek kaşığı tarçın

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

4 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı kurabiyenin üzeri için

Pudra şeker

Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle tarife iç harcını yaparak başlayın. Elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içerisine rendeleyin.

Ayçiçeği yağı, şeker ve tarçını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Son olarak ceviz içini ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamuru için, tüm malzemeyi bir kap içerisine ekleyerek yoğurun. Kurabiye hamurunu, mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin.

Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Fırın tepsisinin içine hazırladığınız kurabiyeleri dizip, 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Üstü pembeleşmeye başladığında fırının ısısını kapatın.

Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın.

Kıtır kıtır elmalı kurabiye yapımının püf noktaları nelerdir?

Kurabiye hamurunun kıvamını tutturabilmek için kullanacağınız sütün veya yoğurdun soğuk olmasına dikkat edin. Bu sayede daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.

Tarifteki diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

Kurabiyenizin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru kalın açmamaya dikkat edin.

Kurabiye hamuruna şekil vermeden önce, hamuru streçleyip buzdolabında dinlendirin. Ardından bir kez daha yoğurun ve şekil vermeye başlayın.

Servis esnasında pudra şekeri kullanacaksanız, karışıma eklenen şeker miktarını düşürerek aşırı tatlı olmasını önleyebilirsiniz.

Aromatik bir tat elde etmek için, içerisine iki tatlı kaşığı elma suyu ilave edebilirsiniz. Kıvamını tutturmak için, un takviyesi de yapabilirsiniz.

Elmalı kurabiyelerinize farklı şekiller verebilmek için bardak kenarlarından veya bir çataldan yararlanabilirsiniz.

Yemiş, fındık ve fıstık gibi malzemelerden yararlanarak daha şık sunumlar elde edebilirsiniz. 

Daha küçük porsiyonlarda hazırlayabilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Kaç Kaloridir?

Elmalı kurabiyenin tanesi 237 kaloridir.