Emlak Katılım'dan ilk çeyrekte 2 milyar liralık kar

Emlak Katılım'dan ilk çeyrekte 2 milyar liralık kar

Emlak Katılım, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre %114'lük bir artışla net 2 milyar lira kar elde etti. Bankanın Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı ise 98,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, ekonomik büyümeye ve istihdama önemli katkı sağlayan sektörlere yönelik, sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modellerini sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Emlak Katılım, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu.

Şirket, yılın ilk çeyreğinde istikrarlı büyüme trendini sürdürdü. Bankanın Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 98,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Emlak Katılım, reel sektöre sağladığı desteklerle birlikte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 oranında artışla birinci çeyrekte net 2 milyar lira kar elde etti.

emlak-katilim-rej6-cover.jpg

Emlak Katılım, aktif büyüklüğünü 199,3 milyar liraya çıkarırken toplam fon büyüklüğünü de 157,3 milyar lira seviyesine yükseltti. Kullandırılan fon büyümesi ise yüzde 12 oranında gerçekleşti.

Bankanın 2024 yılı ilk çeyrek sermaye yeterlilik oranı, yasal yükümlülük seviyesinin üzerine çıkarak %19'luk bir artış gösterdi.

KATILIM BANKACILIĞI NEDİR?

Katılım bankacılığı, faizsiz ilkeler doğrultusunda faaliyet gösteren, fon toplama ve kullanma süreçlerinde emek-sermaye ortaklığı veya vekâlet esaslarına dayalı olarak işleyen bir bankacılık modelidir. Bu model, alım-satım, ortaklık ve finansal kiralama gibi faizsiz bankacılık prensiplerine uygun yöntemlerle fonları yönetir.

emlak-katilim-bankasi-1639464799.jpg

Emlak Katılım olarak, bu değerler doğrultusunda fon toplama, fon kullandırma ve diğer bankacılık hizmetlerini faizsiz bankacılık prensiplerine uygun bir şekilde gerçekleştirir. Bu stratejik yaklaşım, faizsiz bankacılığın temel ilkelerine bağlı kalınarak finansal hizmet sunulmasını sağlar.

İlgili Haberler