Erbakan’dan, Erdoğan’ın uykularını kaçıracak sözler! Yerden yere vurdu

Erbakan’dan, Erdoğan’ın uykularını kaçıracak sözler! Yerden yere vurdu

İstifa eden belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak ortağı AKP’ye dolaylı göndermelerde bulundu. İşte tüm ayrıntılar...

Erbakan’dan, Erdoğan’ın uykularını kaçıracak sözler

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Ankara'daki il başkanları toplantısında belediye başkanlarının istifalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

"AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ"

Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Erbakan, şu ifadelere yer verdi:

"Partimiz 5 buçuk sene gibi siyasi partilerin ömrü açısından son derece kısa sayılabilecek bir sürede çok büyük mesafeler katetti. Milletimizin teveccühü ve teşkilatlarımızın büyük fedakarlığı ve gayretiyle, milletimizin bugün Yeniden Refah Partisi’ni yegane ümidi haline getirmiş durumda. Bunu bütün teşkilatlarımızla beraber sahada Türkiye’nin her köşesinde açık bir şekilde görüyoruz”

Öte yandan Erbakan, üye sayısı ile Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olduğunu vurguladı.

195297-32093.jpg

"KAR TOPU GİBİ ERİYORLAR"

Milletin 22 yıllık iktidarın ardından artık bir değişim talep ettiğini belirten Erbakan, konuşmasında AKP'ye yönelik “Yeniden Refah Partisi, kişilerin partisi değil, bir büyük davanın adresidir. Milli Görüş Davası’nın adresidir. Bu adrese gelenler, Milli Görüş’ün eskimez prensiplerini kabul etmiş demektir. Ayrılanlar ise bu prensiplerin uzağında kalmayı tercih etmişlerdir ya da ‘Milli Görüş Gömleği’ kendilerine ağır gelmiştir. Milli Görüş gömleği o gömleğe layık olanların üzerinde kalıcı olur 10-15 kişinin gitmesi veya gelmesi herhangi bir şeyi değiştirmez. Her gün bin tane üye, ayda 30 bin insanın katılımıyla yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan milletin gönlündeki yerinizdir. Milletimizin teveccühü, oy oranımız artıyor, onlar ise kar topu gibi eriyorlar” ifadelerine yer verdi.

"GÜLPINAR’IN İSTİFA ETMESİNİN UYGUN OLMADIĞI KONUŞULUYORDU

Konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gürpınar'ın istifa ederken kendisiyle vedalaşmadığına dair yapılan açıklamalara dair şu yanıtı verdi:

"İYİ Parti, CHP ve muhalif seçmen, kazanacak aday olarak Sayın Gülpınar’a oy vermişlerdir. Bütün bunları topladığınızda 350 binlik oyların büyük bir kısmı bu şekilde verilen oylardır. Bugün de değişen bir şey yok. Muhalif ve Yeniden Refah seçmeni, Sayın Gürpınar’ın Yeniden Refah Partisi’nde belediye başkanlığına devam etmesini istiyordu. Ancak buna rağmen böyle bir karar alındı. Kendisinin yaptırdığı ankette Şanlıurfa halkının yüzde 79’u kendisinin istifa etmesinin uygun olmayacağını düşünüyor. Milletin iradesine rağmen böyle bir iş yapılmıştır. Böyle bir işten hayır gelmesi mümkün değildir"