Erdoğan görevden almak için düğmeye bastı. AKP'li isimleri korku sardı

Erdoğan görevden almak için düğmeye bastı. AKP'li isimleri korku sardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isteği ile parti temsilcileri yeni bir sürece girdi. Birçok il ve ilçe başkanının istifalarının isteneceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan değişim süreci kapsamında, birçok il ve ilçe başkanının istifasının isteneceği konuşuluyor. AKP, yerel seçimlerde beklediği sonucu alamamış olmanın ardından teşkilatlarındaki değişim sürecini hızlandırmaya hazırlanıyor.

Parti yönetimi, Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda kongre takvimi için alternatif formüller üzerinde çalışmış ve 2025 yılı içinde kongre yapılmasının daha uygun olacağı kararına varmıştı. Ancak bu süreçte, il ve ilçe başkanlıklarından başlayarak değişim sürecinin başlatılması yönünde karar alınmıştı.

TABANDAN TAVANA DOĞRU BİR DEĞİŞİM

Erdoğan, yerel seçimler sonrasında katıldığı parti toplantılarında "Bayrak değişimine" gidileceği yönünde açıklamalar yapmasına rağmen, şu ana kadar parti üst yönetiminde herhangi bir adım atmadı.

Erdoğan'ın parti üst yönetimi yerine değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması yönünde görüş bildirdiği belirtiliyor. Bu çerçevede, genel merkezin talimatıyla bayram öncesinde Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifa ettiği ifade edildi.

Önümüzdeki günlerde hız kazanması beklenen değişim sürecine teşkilatlardan başlanmasına parti içinde bazı kesimlerin itiraz edenlerin de olduğu aktarılırken, AKP yönetimi, il ve ilçe düzeyinde yapılan değerlendirmelerin tamamlanma aşamasında olduğunu ve değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı inancında olduğunu vurgulanıyor.

SEÇİM KAYBEDİLEN İLLERDE KAPSAMLI DEĞİŞİM

Seçimlerdeki başarısızlık sonrası Erdoğan'ın, "Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz" şeklindeki açıklamasını hatırlatan AKP kurmayları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu belirtti.

Parti yönetimi, kongreye kadar teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedeflerken, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için detaylı bir çalışma yürütüyor.