Habertürk yazarı ve Ankara kulislerine hakim isimlerden Muharrem Sarıkaya, dün gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde iki liderin üzerinde durdukları konuları köşesine taşıdı.
Meclis'in Ağustos başına kadar çalıştırılmasının planlandığını aktaran Sarıkaya'nın görüşmeye dair aktardığı bilgiler şöyle:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemiyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul edeceği haberi gelince dün sabahtan itibaren kulisler bir anda hareketlendi.
Çünkü yüz yüze görüşmelerinin üzerinden, salgın da devreye girince 5 aydan fazla zaman geçmiş, bu arada telefon görüşmeleri gerçekleşmişti.
Oysa buluşma oldukça uzun zaman önce kararlaştırılmış; Haziran’ın ikinci haftasında buluşmak üzere önceden sözleşmişler.
MHP’nin etkin ismini dün sabah aradığımda randevu ile ilgili olduğunu anlayıp, “S.O.S durumu yok, kaygılanma” deyip devam etti:
“Daha önceki görüşmelerinde bu tarihte buluşmayı kararlaştırmışlardı; sözleştikleri gibi buluşacaklar…”
Bahçeli’nin sonrasında TBMM Başkanı Şentop’un Külliye'ye çıkması, en geç gelecek aybaşında yapılması gereken Başkanlık seçimini akıllara getirdi.
Görüşmenin içeriğine ilişkin geçmişte de olduğu gibi çok bilgi yansımadı.
KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİK
Bununla birlikte görüşme sonrasında TBMM kulisine çalışma gündemine ilişkin bazı verilerin yansıması da dikkat çekti.
MHP dahil bütün partilerde 15 Temmuz sonrasında tatile girileceği beklentisi varken dün AK Parti grubuna yansıyan haberlere bakılırsa Genel Kurul’un Ağustos başına kadar çalıştırılması hedefleniyor.
Zaten TBMM gündeminde şu an Rekabet Yasası, tarıma destek ile ilgili düzenleme ve üçüncü yargı paketi bulunuyor.
Bu paketlerin çıkmasının hemen ardından ikinci bir paketin Meclis’e geleceği bilgisi kulislere yayıldı.
Aktarılanlara bakılırsa AK Parti, Barolar Yasası olarak isimlendirilen kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerine ilişkin düzenlemeyi de bu dönem getirmekte kararlı.
Nispi temsil sisteminden vazgeçen AK Parti, çoklu baro uygulamasına geçilmesi konusunda ısrarlı.
Bunun yanı sıra salgın nedeniyle ara verilmesi dolayısıyla gündeme gelmeyen küçük yaşta evlenenlere ilişkin af düzenlemesinin de bu kapsamda ele alınması bekleniyor.
Düzenlemede daha önce kadın ile erkek arasında belirli bir yaş farkı konulmuştu ancak son düzenlemede bu fark kaldırılıp Medeni Kanun’da ne emrediyorsa ona uyulmasına karar verilmişti.
Muhalefet parti liderlerinin tepkisini çeken düzenleme, dikkat çeken bir şekilde her partiden bir grup milletvekilinin desteğini görüyor.
Buna da “Evliliklerinin üzerinden 10 yıl geçmiş ilk çocuk olunca erkek cezaevine girmiş ama sonraki üç çocuğu cezaevindeki pembe oda buluşmaları sırasında yapmışlar” gerekçesini getiriyor.
Buna bir de Milli Savunma ile ilgili bazı düzenlemeler de eklendiğinde CHP’nin sert muhalefeti sürmesi halinde, bu denli fazla paketi bir çırpıda bırakın Temmuz sonunu, Eylül’e kadar tamamlamak olası değil.
Ali Babacan'dan erken seçim hakkında bomba açıklama
Hıncal Uluç, Sezen Aksu'yu hedef alan kendi gazetesini rakamlarla öyle bir vurdu ki...
Ahmet Hakan AKP'ye tek tek sıraladı: "Bunları yaparsanız..."
Erdoğan'a 'İslam İktisadı' göndermesi: 18 yılda bunların hepsi satıldı!