Erdoğan'ın 40 yıllık arkadaşından şaşırtan çıkış! Sizin gördüğünüz gibi değil...

Erdoğan'ın 40 yıllık arkadaşından şaşırtan çıkış! Sizin gördüğünüz gibi değil...

Eski AKP MYK üyesi Metin Külünk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Külünk, erken seçim tartışmalarına yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın 40 yıllık arkadaşından şaşırtan çıkış

Eski AKP MYK üyesi Metin Külünk, Ekol TV'de yayınlanan Geniş Açı programında Pınar Işık Ardor'un konuğu oldu. Külünk, programda güncel gelişmeler ve siyasi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Külünk, "Milletimizin sofrasının rahatlatılması gerekiyor. Bunu görmeliler. 2025'te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar" dedi.

Siyaset arenasında tartışılan erken seçim konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Külünk, çıkışıyla dikkat çekti. Külünk, sokak sizin gördüğünüz gibi değil şeklinde ifadelere yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-09-17-171256.png

“SOKAK SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ DEĞİL”

Külünk'ün açıklamalarında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"2025'te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar. Bu koşullarda erken seçime gidilip gidilmeyeceği kararını verecek kişi Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir. Kendisinin bir liderlik aritmetiği vardır. Hesabını kitabını yapar, ona göre kararını verir. Ankara'daki arkadaşlarımız, sokak sizin gördüğünüz gibi değil. İstatiksel rakamlar sizi aldatmasın. Milletimizin sofrasının rahatlatılması gerekiyor. Bunu görmeliler. Diğer taraftan da adalet üzerindeki tartışmaların bitirilmesi lazım.

"VATANDAŞ ÜLKENİN EN ZOR ANINDA YÜKÜ ÇEKİYOR"

Vatandaş ülkenin en zor anında yükü çekiyor, tankın altına yatıyor, ülkenin en zor anında bu ülke daha iyi olsun diye konfor alanından vazgeçebiliyor. Ama Türkiye'de servetin büyük bir kısmını kontrol eden kesim elini taşın altına koymayacak. Servet vergisi dendiğinde hoplayacaklar. İstanbul'da 15 bin TL ile yaşlı bir çiftin geçinebilmesi mümkün mü?"