Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Sabah gazetesinden dikkat çeken manşet 

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Sabah gazetesinden dikkat çeken manşet 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nın ardından iktidara yakın Sabah gazetesinden dikkat çeken bir manşet geldi. Gazete, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu manşet yaptı. 

GÜNBOYU - HABER MERKEZİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. 

Eylem Planı'nın iki yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlandığını dile getiren Erdoğan, "Eylem Planı'nda belirlenen her bir faaliyet için sorumlu ve ilgili kuruluşlar ile bu faaliyetler için öngörülen zaman dilimine yönelik takvim de iki hafta içerisinde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gündem bir anda açıklanan plana kilitlendi. 

İktidara yönelik yaptığı eleştirilerle tanınan ancak daha sonra iktidardan yana tavır sergileyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Sabah gazetesine manşet oldu. 

Feyzioğlu'nun konuşmasına tam sayfa ayıran Sabah gazetesi, "Reform değil devrim" başlığını attı. 

İŞTE O MANŞET: 

sabah-001.jpg

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre eylem planı şu 11 temel ilkeyle başlıyor:

1- İnsan, doğuştan sahip olduğu vazgeçilmez haklarıyla yaşar, devletin görevi de bu hakları korumak ve geliştirmektir.

2- İnsan onuru, bütün hakların özü olarak hukukun etkin koruması altındadır.

3- Dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın, herkes hukuk önünde eşittir.

4- Kamu hizmetinin herkese eşit, tarafsız ve dürüst biçimde sunulması, bütün idari faaliyetlerin temel özelliğidir.

5- Mevzuat, tereddüt doğurmayacak şekilde açık, net, anlaşılır ve öngörülebilir kurallar içerir, kamu otoriteleri de bu kuralları hukuk güvenliği ilkesinden ödün vermeden hayata geçirir.

6- Sözleşme özgürlüğüne, hukuki güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensibine aykırı olarak hiçbir şekilde müdahale edilemez.

7- Devlet, girişim ve çalışma hürriyetini, rekabete dayalı serbest piyasa kuralları ile sosyal devlet ilkesi çerçevesinde korur ve geliştirir.

8- Adli ve idari işleyiş, masumiyet karinesi, lekelenmeme özellikle bunun altını çiziyorum, lekelenmeme hakkı ve ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkelerini koruyan, gözeten ve güçlendiren bir yaklaşımı merkezine alır.

9- Hiç kimse, başkalarının kişilik haklarına saygı göstermek suretiyle yaptığı eleştirileri veya düşünce açıklamaları nedeniyle özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.

10- Hukuk devleti, hak ve özgürlükler ile adaletin teminatı olarak her alanda tahkim edilir.

11- Haklarının ihlal edildiğini iddia eden herkes, etkili kanun yollarına zahmetsiz şekilde erişebilir, adalete erişim, hak ve özgürlüklere saygının esasıdır.