Erdoğan’ın değişim planı sızdı! Koltuğu sallanan 6 bakan kim? Listenin başındaki ters köşe etti

Erdoğan’ın değişim planı sızdı! Koltuğu sallanan 6 bakan kim? Listenin başındaki ters köşe etti

Değişim dönemine giren AKP’de hangi bakanların koltuğunun sallantıda olduğu kulislerden sızdı. İşte Kabine’de değişeceği öne sürülen isimler…

Erdoğan’ın değişim planı sızdı

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından değişim mottosuyla yola devam eden AKP’de dengeler yeniden oluşturulmuş, istifalarla kadrolar yenilenmeye başlanmıştı.

Ankara kulislerinde erken seçim tarihleri konuşulurken, AKP’de hangi isimlerin istifa edeceği, görev değişikliği yapılacak isimler de konuşulmaya devam etti.

Erdoğan yeşil ışık yaktı, kabine toto başladı: İşte gitmesi beklenen bakanlar - Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” ifadelerini kullanarak Kabine’de de değişim olabileceğinin sinyali vermişti. O isimler kulislerden sızdı.

HANGİ BAKANLARIN İSMİ VAR?

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, değişme ihtimali en çok olan isimler arasında kulislerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ismi geçiyor.

Erdoğan yurtdışına kaçacak' iddiasına AKP'den sert yanıt

Duvar’da yer alan kuliste ilgili kısım şu ifadelerle aktarıldı:

AKP kulislerinde konuşulanlara bakarak bir liste çıkarmak mümkün. Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabinenin ana gövdesini oluşturduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Kulislerde değiştirilmesi ihtimali en çok konuşulan isimlerin başında ise son aylarda artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın da hışmına uğradıkları iddia edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var. AKP’nin son yıllarında yoğun eleştiri konusu olan tarım alanında da yeni bakan İbrahim Yumaklı bir fark yaratabilmiş değil. O nedenle Bakan Yumaklı değişirse de sürpriz olarak değerlendirilmeyecek. Kulislerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da 'eleme potasında oldukları' konuşuluyor.

İlgili Haberler