Erdoğan'ın son dolar planını açıkladı. Eğer bu plan tutmazsa dolar fırlayacak

Erdoğan'ın son dolar planını açıkladı. Eğer bu plan tutmazsa dolar fırlayacak

Halk TV'de yayınlanan Remziye Demirkol ile Kırmızı Çizgi programında, gündeme damga vuracak çarpıcı bir gerçek masaya yatırıldı. Erdoğan'ın son dolar planı ifşa oldu. İşte tüm detaylar...

Seçimlerin ardından yatay seyreden dolar, hareketlenmeye başladı. Haziran ayında Türk Lirası, dolar karşısında %1,8 değer kaybetti. Merkez Bankası bilinçli olarak dolardaki baskıyı hafifletme yolunda gitti ve dolar yatay seyirden çıktı. Merkez Bankasının rezervleri de bir yandan artış göstermeye devam ediyor.

Gelişmeler devam ederken, bu hafta döviz kurları için kritik hafta olacak. Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. “Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?” sorusunun cevabı ise oldukça merak ediliyor.

GÜNCEL DOLAR KURU

Kapalıçarşı’da dolar 33,17 TL, Euro 36,07 TL, İngiliz Sterlini 42,78 TL, İsviçre Frangı ise 37,22 TL satış fiyatı ile güne başladı.

ÇOK KONUŞULACAK İDDİA

Halk TV canlı yayınında İbrahim Kahveci, Mehmet Tezkan ve Remziye Demirkol, ekonomide dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi. Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dolar kurunun sabit tutulduğunu iddia etti.

ekran-goruntusu-196.webp

ERDOĞAN'IN EMRİYLE DOLAR DÜŞÜRÜLMEK İÇİN MİLYONLAR HARCANDI

Mehmet Tezkan, faiz kararının sabit tutulacağı yönündeki görüşlerini belirtirken, "TÜİK kendisiyle yarışacak bir kurum bulamadı artık" dedi ve ekledi:

"Eylül ayında faizi tekrar indirirlerse yeni bir facia yaşanır. Yeni bir 'nas' vakası ile karşı karşıya kalabiliriz. Dolar yine fırlayacaktır.

2 yıl önce KKM (Kur Korumalı Mevduat) uygulaması icat edildi. Millet bunu çok alkışladı, çantadan süper bir şey çıkardılar sözde. Mevduatın sayısı düşünce şimdi yavaş yavaş çözüyoruz dediler.

Çözülen kur koruma, dolara gidecek. Erdoğan'ın emriyle 200 milyon dolar harcandı. Bu harcama dolar seviyesini aşağı çekmek içindi."

Tezkan, ayrıca rezervler konusuna da değinerek, swap hariç rezervlerin artışa geçmesinin neden şimdi açıklandığını eleştirdi.