Erken seçim anketinde Özgür Özel’e soğuk duş!

Erken seçim anketinde Özgür Özel’e soğuk duş!

ASAL Araştırma’nın 26 ilde yaptığı erken seçim anketinin sonuçları sokağın gerçek nabzını bir kez daha gözler önüne serdi.

AKP’nin CHP’ye karşı yenilgiye uğradı 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından çok sayıda belediyede dengeler değişti. CHP, seçim haritasının büyük bir kısmında çoğunluğu sağlayarak birinci parti çıktı.

Referandum 2017: Siyasi partiler sandık güvenliği kaygılarını gidermek için ne yapıyor? - BBC News Türkçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin ardından yaptığı “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” konuşmasının ardından “Erdoğan yeniden aday olur mu?” sorusu gündem olmuştu.

Çok sert bir tepki vereceğiz' uyarısı! Özgür Özel'den 'asgari ücret' resti: 'Haziran sonunda zam yapmamayı düşünenler…' - Son Dakika Siyaset Haberleri | Cumhuriyet

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Millet ister, önünde kimse duramaz” açıklamasının ardından “Erken seçim” ihtimali de merak konusu olmaya başladı.

ASAL Araştırma tarafından yapılan anketin sonuçları ise dikkat çekti. Mayıs 2024'te gerçekleştirilen “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” kapsamında vatandaşlara “Sizce erken seçim olmalı mı?” sorusu soruldu.

Erdoğan bu durumdan hoşlanmayacak! Artık CHP ilçesi sakini

26 İLDE 2 BİN KİŞİYE SORULDU: ERKEN SEÇİM OLMALI MI

Araştırma, 24-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta toplamda 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle gerçekleştirildi.

İstanbul seçim anket sonuçları nasıl, kim önde? Yerel seçim anketi sonuçları açıklandı! İşte Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu oy oranları - Galeri - Yaşam

YÜZDE 68.3 HAYIR, YÜZDE 20.9 EVET

Ankete katılanların yüzde 68.3'ü "Hayır, erken seçim istemiyoruz" cevabını verdi. "Erken seçim istiyoruz" diyenlerin oranı yüzde 20.9 olurken, "Fikrim yok/Cevap yok" diyenlerin oranı ise yüzde 10.8 olarak belirlendi.

ekran-goruntusu-2024-06-10-081742.png

İlgili Haberler