Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı! Şimdi kendi hayatını kurtardı

Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı! Şimdi kendi hayatını kurtardı

Yaklaşık 5 yıl önce eşinin kardeşine böbreğini bağışlayarak hayatını kurtaran bir kişi, Elazığ'da sağlığına kavuştu.

Aşırı kilolarından dolayı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine başvuran Yüksel G., burada başarılı bir obezite ameliyatı geçirdi. Tek böbreği olduğu için ameliyatı daha riskli olan Yüksel G.'nin operasyonu, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Hastanenin Cerrahi Onkoloji Kliniğinde görev yapan Op. Dr. Serkan Yılmaz, "Hastamız obezite ameliyatı için bize başvurdu. 5 yıl önce eşinin kardeşine böbreğini vermişti. Böbrek nakilli ve riskli bir hastamız olmasına rağmen bu tarz hastalar da güvenli bir şekilde obezite cerrahisi ameliyatı olabilmekte. Yüksel G., böbreğini vererek bir başkasına hayat verdikten sonra, şimdi de kendi sağlığı için bu ameliyatı olmayı tercih etti ve operasyon başarılı geçti. Kendisine sağlık ve şifalar diliyorum" dedi.

Ameliyatın ardından duygularını paylaşan Yüksel G., "5 yıl önce eşimin kardeşine böbreğimi bağışladım. Şimdi de fazla kilolarımdan kurtulmak için mide ameliyatı oldum. Dizlerimde ağrılar vardı ve doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatım çok güzel geçti, doktoruma çok güvendim. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağım" şeklinde konuştu.