Eşya tamircileri bozulsun diye söylemiyordu! Bulaşık makinesinin ömrünü uzatıyor

Eşya tamircileri bozulsun diye söylemiyordu! Bulaşık makinesinin ömrünü uzatıyor

Bulaşık makineleri, ev hanımları için vazgeçilmez bir ev eşyası. Ancak zamanla makinenin kireçlenmesi makinenizin performansını düşürürken, ömrünü de kısaltır. Bu basit birkaç yöntemle makinenizin ömrü daha uzun olacak.

Bulaşık makinelerinin verimli çalışması ve uzun ömürlü olması için düzenli bakım ve temizlik şart. Temiz olduğunu düşündüğünüz makineniz aslında göründüğü gibi hiç de temiz değil. Yemek atıkları makinenizin performansını düşürürken, ömrünü de kısaltıyor.

aa6-1.jpg

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İlk olarak makinenizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız kireç önleyici ürünler kullanmanız gerekiyor. Bu ürünler sayesinde makinenizin filtresi ve borularında kireç birikimi oluşmaz. Ayrıca bu yöntemlerden yana bir de makinenizin kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla ve doğru yöntemlerle temizlik yapmanız da çok önemli.

Suyun sertliği, kireç birikimini etkilediğini hepimiz biliyoruz. Eğer bulunduğunuz bölgede suyun sertliği yüksekse, su yumuşatıcı cihazlar kullanarak suyun sertliğini azaltabilir ve böylece kireç birikimini önleyebilirsiniz.

Son olarak, doğru deterjan kullanımı da önemli. Kaliteli ve uygun deterjanlar seçmek, hem bulaşıklarınızın daha temiz olmasını sağlar hem de makinenizin ömrünü uzatır.