EURO 2024'ten kimin yüzünden elendik? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

EURO 2024'ten kimin yüzünden elendik? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

EURO 2024'TEN KİMİN YÜZÜNDEN ELENDİK?


A Milli Futbol Takımımız yarı final yolunda İngiltere'nin rakibi olabilmek için Hollanda karşısındaydı..

Cezalı Merih Demiral, İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü'nün yerlerine Samet Akaydin, Salih Özcan ve Hakan Çalhanoğlu ilk 11'deydi..

İlk 25 dakikada Hollanda'da Memphis Depay ve Xavi Simons; Milli Takımımız'da da Kenan Yıldız, Arda Güler, Abdülkerim Bardakçı ile Salih Özcan kaleyi bulamazlarken golümüz adeta "GELİYORUM" diyordu.

35'de Arda Güler'in sağ ayağıyla yaptığı ortaya yan toplarda zaafları olan kalecileri Bart Verbruggen "GİT-GEL" yapınca arka direk dibinde kafayı uzatan Samet Akaydin; meşin yuvarlağı Hollanda filelerine göndererek ay-yıldızlılarımızı 1-0 öne geçirdi..

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman; Beşiktaş'ta forma giyen golcü Wout Weghorst'u Steven Bergwijn'inn yerine sahaya sürerken, Arda Güler'le kullandığımız serbest vuruş direği sıyırıp auta gidince farkı arttıramadık..

Hollanda'da Memphis Depay'ın ceza sahası dışından vuruşu kalecimiz Mert Günok'un üzerine giderken, Kenan Yıldız'ın şutunu kalecileri Bart Verbruggen güçlükle çelince ikinci gol fırsatını değerlendiremedik..

Wout Weghorst'un sağ ayağıyla etkisiz vuruşunu kalecimiz Mert Günok kornere atarken, pozisyonun devamında Memphis Depay'ın sağ taraftan ortasına bomboş durumda iyi yükselen Stefan de Vrij topu filelerimize gönderince 70'te skor bir anda 1-1'e geldi...

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman golden hemen sonra Micky van de Ven ve Joey Veerman'ı içeri atarken; Nathan Ake ile Tijjani Reijnders'ı kenara aldı... Bu değişiklikler sonrası hemen golü buldular..

Wout Weghorst'la başlayan Xavi Simosn'la devam eden atakta sol bekimiz Ferdi Kadıoğlu ilk goldeki gibi yine bölgesini boşaltınca Denzel Dumfries'in sağ taraftan ortasına Mert Müldür ile birlikte hamle yapan Cody Gakpo kalecimiz Mert Günok'u avlayınca 76'da 2-1 geriye düştük..

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'nın aklına değişiklik yapmak 2 gol yedikten sonra geldi... Kenan Yıldız, Salih Özcan, Mert Müldür ve Samet Akaydin'in yerlerine Cenk Tosun, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu ve Zeki Çelik'i sahaya sürdük..

Zeki Çelik'in vuruşunu gol çizgisinde Micky van de Ven karşılarken, Cenk Toosun'un vuruşu az farkla auta gitti..

Hollanda'da Cody Gakpo'nun vuruşunu kalecimiz Mert Günok kurtarırken, Semih Kılıçsoy'un vuruşu kalecileri Bart Verbruggen'ün üzerine gidince beraberlik şansını kullanamadık..

2-1 kaybettik..

Çeyrek finalde elendik..

İngiltere'nin yarı finalde rakibi olma şansını kaçırdık..

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman'ın değişikliklerine İtalyan hocamız Vincenzo Montella karşılık vermekte çok geç kalınca mağluubiyet kaçınılmazdı...

Ki Hollanda takımının bana göre en iyisi Donyell Malen bugün 1 dakika bile süre almamasına rağmen..

Hala Ferdi Kadıoğlu'nun yerine bir sol bek bulamadık..

2 gol de onun kanadından geldi...

Hollanda'yı yenebilirdik zira kalecileri Bart Verbruggen çok kötü bir file bekçisi.. Hans van Breukelen ve Edwin van der Sar'dan sonra kaleci bulamadılar..

Sezonu Fenerbahçe'de mükemmel bir performansla geçiren İrfan Can Kahveci neden süre alamadı garip...

Bu hüsran Teknik Direktör Vincenzo Montella'ya yazar..

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic'in ikramıyla gittiğimiz Almanya'dan arkamıza baka baka dönüyoruz...

Kalemizde Trabzonsporlu Uğurcan Çakır oynasa evimize daha erken dönerdik...

Zira 6-1'lik Hollanda bozgununda Şenol Güneş'i, 4-2'lik Japonya hüsranı sonrası Stefan Kuntz'u yemişti..

Vincenzo Montella uyanık davrandı ancak o da kendi kendini yedi..

En büyük hatası da maçlara santrforsuz çıkmasıydı ve Portekiz maçı gibi yine bir cumartesi akşamında Hollanda'ya kaybettik...

Sadece "günü kurtarmak" ve "şans" ile buraya kadar...

Bakalım önümüzdeki zamanlarda neler yaşanacak?

Ay-yıldızlılarımıza önümüzdeki sınavlarında başarılar diliyorum...

İlgili Haberler