Eylül ayında hesaplara 4.3 milyar lira yattı: Sosyal yardım alanlar dikkat, hesaplarınızı kontrol edin

Eylül ayında hesaplara 4.3 milyar lira yattı: Sosyal yardım alanlar dikkat, hesaplarınızı kontrol edin

Eylül ayı itibarıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımların detaylarına yönelik araştırmalar yapılıyor.

Ali AYDIN/ Günboyu

Üç gün önce, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin dağıtıldığını açıkladı. Bu destek, düşük gelirli ailelerin çocuklarına yönelik sağlanıyor. Ayrıca, Eylül ayının ortalarında sunulan diğer desteklerin ayrıntıları da merak konusu. Bu çerçevede, destek ödemeleri hak sahiplerine ulaştıkça, Bakanlık resmi internet sitesi veya sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılıyor.

EYLÜL 2023 SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ

2023 yılının sonuna kadar aile destek programına başvuruda bulunan ve hak sahibi olan kişilere 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapılacak. Eylül ayı ödemeleri ise geçtiğimiz hafta salı günü hesaplara yatırıldı. Bu desteklerin verilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik başlattığımız desteği sürdürerek onların yanında olmaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugün ödemeleri hesaplara yatırıyoruz. Bu ay içinde ihtiyaç sahibi hanelere 4,3 milyar TL destek sağlayacağız" dedi.