Fabrika işçisinin kopan eli ameliyatla dikildi

Fabrika işçisinin kopan eli ameliyatla dikildi

Van'da bir fabrikada çalışan işçinin, çimento karıştırma makinesinde kesilen eli, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

İş nedeniyle Uşak'tan Van'ın Çaldıran ilçesine yerleşen 35 yaşındaki Koray Yılmaz, çalıştığı fabrikada kolunu çimento karıştırma makinesine kaptırdı. Sol kolu bileğinden kopan Yılmaz, olaydan üç saat sonra Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yener Yoğun ve ekibi, Yılmaz’ı acil ameliyata alarak yedi saat süren başarılı bir operasyonla kopan elini yerine dikti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, El Cerrahisi Merkezinin başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı. Başhekim Sarıkaya, Dr. Yoğun’un liderliğinde gerçekleştirilen bu replantasyon ameliyatının zorluk derecesine dikkat çekerek, “Hastamızın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ekibimizi kutluyorum. Ameliyat sonrası süreçte yakın takip çok önemli. Bu süreç de başarılı ilerliyor. Hastanemizde bu denli büyük ameliyatların yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yener Yoğun ise hastanın 12 gün önce çimento karıştırma makinesine kolunu kaptırdığını hatırlattı. Yoğun, “Hasta yaklaşık üç saat içinde hastanemize ulaştı. Biz de onu acil servisten direkt ameliyathaneye aldık.

Majör ampütasyon vakalarında yaklaşık altı saatlik bir müdahale süresi vardır. Biz de bu süreyi etkin kullanarak hemen ameliyata başladık. Ortopedi ve plastik cerrahi uzmanlarımız da ameliyata katıldı. Kopan uzvun damarlarını, arterini diktik, kemiği tespit ettik, ancak sinirin bir kısmına müdahale etmedik ve bu kısmı ikinci aşamaya bıraktık. Ameliyat sonrası sıkı takip gerektiği için hemşire arkadaşlara ve pansuman ekibine teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3-4 aylık iyileşme süreci sonunda elin tam fonksiyon kazanmasını bekliyoruz” dedi.

Makineyi temizlerken elinin koptuğunu belirten Koray Yılmaz, olaydan üç saat sonra hastaneye ulaştırıldığını ve ameliyatının başarılı geçtiğini ifade ederek, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.