Facebook yapay zekayla geri dönüyor!

Facebook yapay zekayla geri dönüyor!

Facebook, genç kullanıcıların ilgisini çekmek için yapay zeka güncellemesi yapıyor. İşte ayrıntılar...

Meta, Facebook'u 18-29 yaş aralığındaki kullanıcılar için optimize ettiğini duyurdu. Yapılan güncellemelerle Facebook'un daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacağı belirtildi.

Meta yetkilisi Tom Alison, Facebook'un genç kullanıcı katılımının son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Yalnızca ABD ve Kanada'da 18-29 yaş arasında 40 milyondan fazla aktif kullanıcı olduğunu ifade etti. Yenilenen video içerikleri, Reels ve dikey video oynatıcı gibi özelliklerin, kullanıcıların platformda daha fazla zaman geçirmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

04huxgeu0i3mdcoejojqpne-5.webp

Yapay zeka önerileriyle, Facebook'un Reels ve video oynatıcıda daha kaliteli içerikler sunabileceği belirtildi. Şirket ayrıca, video önerilerini güçlendirmek için büyük veri kümelerinden öğrenen gelişmiş yapay zeka modellerini test ettiğini ifade etti.

src-340x1912xmilyarlarca-kullanicisi-olan-facebook-logosunu-degistirdi.jpg

Gençlere yönelik diğer özellikler arasında, Facebook'a bağlı uygulamalar da bulunuyor. Facebook Dating'in aylık 1,8 milyardan fazla kullanıcısı olduğu ve Marketplace'in her dört gençten birinin alışveriş yaptığı belirtildi.