CHP AKP'yi köşeye sıkıştırdı. Fatih Altaylı bombayı patlattı

CHP AKP'yi köşeye sıkıştırdı. Fatih Altaylı bombayı patlattı

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'den gelen "zam yok" açıklamalarına rağmen asgari ücrete ara zam kararını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vereceğini belirterek, "Asgari ücrete zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, asgari ücretle ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Asgari ücrete iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır."

Fatih Altaylı, YouTube kanalında yayınlanan programında asgari ücret konusuna ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

altayli.webp

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret için 'çalışmamız yok' dedi ama daha önce benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yapmışlardı. Burada herkesin bildiği bir realiteden bahsedeyim, AKP içinde Hamza Dağ'ın, Mahmut Ova'nın, X'in, Y'nin bir önemi yok. Orada tek bir kişi var ve bunu Ömer Çelik net şekilde ifade etti: 'Siyasi irade'.

AKP içinde siyasi irade üç harflidir: RTE... Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi planlamasına bakar, önündeki anketlere bakar. Der ki asgari ücrete zam yapalım veya yapmayalım."

4563.jpg

Altaylı ayrıca şunu ekledi: "Asgari ücrete iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Asgari ücrete zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır."

"AKP'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI"

Altaylı, asgari ücret talebi konusunda süreci şu şekilde değerlendirdi: "CHP iyi bir oyun kurguladı, asgari ücrete zam taleplerini dile getirirken stratejiyi iyi yaptılar. Şimdi AKP asgari ücrete zam yapsa 'biz' dedikleri için olacak, yapmasalar da 'bizi dinlemediler' diyecekler.

ekran-alintisi-001.jpg

Yani özetle, CHP asgari ücret konusunda AKP'yi köşeye sıkıştırdı. Eğer AKP asgari ücrete zam yapmazsa ciddi tepkilerle karşılaşabilirler."