Fatih Portakal AYM töreninde kimsenin fark etmediği detayı açıklayıp ateş püskürdü

Fatih Portakal AYM töreninde kimsenin fark etmediği detayı açıklayıp ateş püskürdü

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında AYM Başkanı Kadir Özkaya ve yeni üye Ömer Çınar'a sert eleştirilerde bulundu.

Sözcü TV'deki ana haber bülteninde AYM’deki görüntüleri değerlendiren Fatih Portakal iki ismi topa tuttu.

Sinirden deliye dönen Portakal AYM Başkanı Kadir Özkaya ile yeni üye Ömer Çınar'ın cübbelerinin önlerini kapattıkları için eleştirdi.

AYM üyeliğine seçilen Çınar için yemin töreni düzenlendi

“BUNU BEN Mİ ÖĞRETECEĞİM SİZLERE YA?”

Önünü kapatıyorlar. Kapatma gereği duyuyorlar” diyerek öfkelenen Portakal “İlik olmamasının sebebi yargı kimseden emir almadığı, bağımsız olduğu için kimsenin önünde iliklenmesin diye cübbenin düğmeleri yoktur. Bunu ben mi öğreteceğim sizlere ya?” sözleriyle tepki gösterdi.

f1

“KOCA ANAYASA MAHKEMESİ'NİN BAŞKANLARI YAPIYOR BUNU”

AYM'deki görüntüleri paylaşanlara da kızan Portakal şu sözlerle hakimlere seslendi: Sayın hakimler ben size işinizi öğretmeyeyim. Neden cübbenin içinde veya cübbe siyahtır biliyor musunuz hukukta? Çünkü renk olmasın diye. Siyah renksizdir. O yüzden siyah giyerler. Benim mi öğretmem gerekiyor, hala bilmiyor musun? Koca Anayasa Mahkemesi'nin başkanları yapıyor bunu.

f3

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi’nin 62. kuruluş yıldönümünde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Ömer Çınar, Özkaya’nın konuşmasının ardından kürsüde yemin etti. Çınar’ın üzerindeki cübbeyi kapatmaya çalışması sosyal medyada dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi'nin 62. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni üyeye cübbe giydirdi

ÖMER ÇINAR KİMDİR?

1979 yılında Giresun'un Eynesil ilçesinde doğan Ömer Çınar, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Avukatlık stajını 2001 yılında tamamlayarak İstanbul Barosu'na avukat olarak kaydoldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Özel Hukuk alanında yüksek lisansını, 2002 yılında "Fikri Hukuk Açısından Eser Sahibinin Hakları ve Korunması" başlıklı teziyle tamamladı.

Mart 2009 tarihinde "Tüketici Hukukunda Haksız Şartlar" isimli tezini savunarak doktor unvanını aldı. Doktora tezi kapsamında 2004-2005 yıllarında Almanya'da akademik çalışmalar yaptı.

AYM'nin yeni üyesi Çınar | Ankara Haberleri

Nisan 2013 tarihinde "Türk Borçlar Kanunu’na Göre Kefilin Sorumluluğunun Sona Ermesi" isimli eseri yayımlanan Çınar, Ocak 2014 tarihinde Medeni Hukuk alanında doçent unvanını aldı.

Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra, 2008 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve Mart 2011 tarihine kadar bu üniversitede görev yaptı.

Nisan 2011-Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Medeni Hukuk öğretim üyesi olarak çalıştı. Mart 2017 tarihinde bu görevinden ayrılarak, İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi kadrosuna katıldı.

İlgili Haberler