Fenerbahçe'nin en çok hata yaptığı yer neresi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe'nin en çok hata yaptığı yer neresi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı İsviçre temsilcisi FC Lugano'yu 4-3 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE'NİN EN ÇOK HATA YAPTIĞI YER NERESİ?

Fenerbahçe Teknik Direktör Jose Mourinho'nun ilk resmi sınavında İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda karşılaştı..

Ev sahibi İsviçre temsilcisinde cumartesi günü 2-1 kazanılan Grasshoppers maçından farklı olarak sağ bek olarak Zachary Brault-Guillard'ın yerine Mattia Zanotti; hatalar yapan Alman stoper Lukas Mai'nin yerine Antonios Papadopoulos, ön libero pozisyonundaysa Hadji Mahmoud'un yerine Anto Grgic görev yaparken; oyuna sonradan girerek beraberlik golünü atan Kacper Przybylko yine yedekler arasındaydı..

Fenerbahçe'deyse Teknik Direktör Jose Mourinho; Alexander Djiku ve Çağlar Söyüncü'yü stoper olarak görevlendirirken; Jayden Oosterwolde ise Ferdi Kadıoğlu'nun yerine sol bek pozisyonundaydı..

Orta saha kurgusu Rade Krunic, Fred Rodrigues ve Sebastian Szymanski'den oluşurken; Dusan Tadic, Ryan Kent ve Edin Dzeko santrfor bölgesindeydi..

Yeni transferler Cenk Tosun ve Oğuz Aydın ile geçtiğimiz sezon takımın yükünü çeken İrfan Can Kahveci yedek soyundu..

Maçın hemen başında Lugano'da Yanis Cimignani'nin şutunu kalecimiz Dominik Livakovic kurtarırken, 4'üncü dakikada sağ taraftan Anto Grgic'in yaptığı ortaya savunamızdaki Alexander Djiku'dan önce hamle yaparak kafayı çakan Ayman El Wafi Lugano'yu Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçirdi..

Yediğimiz gol sonrası rakibimize üstünlüğümüzü bir türlü kabul ettiremedik ancak birkaç pozisyon bulduk.. Fred Rodrigues'in vuruşunu kalecileri Amir Saipi kurtarırken, Sebastian Szymanski'nin şutu direğe çarparak auta gitti..

İlk yarı biterken golü bulduk.. Dusan Tadic'e Yanis Cimignani'nin ceza sahası içinde yaptığı hamle sonucu kazandığımız penaltı vuruşunu Edin Dzeko gole çevirince soyunma odasına 1-1'lik eşitlikte gittik..

İkinci yarıya da golle başladık.. Edin Dzeko'yla başlayan atağımızda sağ tarafta topla buluşan Bright Osayi-Samuel ceza sahası içinde Dusan Tadic'i gördü.... Meşin yuvarlağı bir süre ayağında tutan Sırp yıldızın pasına enfes bir şekilde vuran Edin Dzeko kendisinin ve Fenerbahçe'nin 2'nci golünü atınca İsviçre'de Lugano deplasmanında 2-1'lik üstünlüğü yakaladık..

Gol sonrası Lugano'da Milton Valenzuela'nın ceza sahası dışından şutu kalemizi bulmazken; Teknik Direktör Mattia Croci-Torti orta sahadan Yanis Cimignani'nin yerine stoper Lukas Mai'yi sahaya sürdü...

Mattia Bottani'nin sol tarafa geçmesiyle fabrika ayarlarına dönen Lugano'da bu futbolcunun içeri çevirdiği topa ceza sahası içinden sağ ayağıyla enfes bir plase yapan Uran Bislimi kalecimiz Dominik Livakovic'in solundan topu filelerimize göndererek skoru bir anda 2-2'ye getirdi..

Ancak Lugano'nun beraberlik sevinci uzun sürmedi... Rakibi tanıtma yazımda oyuna giren stoper Lukas Mai için "saatli bomba" demiştim ve oyuna girer girmez Sebastian Szymanski'ye kaptırdığı top ve Polonyalı futbolcumuzun pasında sağ çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Edin Dzeko'nun kaleci Amir Saipi'yi bir kez daha mağlup ederek hat trick yapması sonucu 3-2'lik üstünlüğü yakaladık..

3'üncü golü adeta bize hediye eden stoper Lukas Mai'yi oyuna alan Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti'nin bugün hata yapma günüydü... Takımının golü atan ve asisti yapan oyuncuları Uran Bislimi ve Mattia Bottani'yi kenara alınca Teknik Direktörümüz Jose Mourinho da Ryan Kent'in yerine Ferdi Kadıoğlu'nu sahaya sürerek meslektaşının hatalarının ödülünü Ferdi Kadıoğlu'nun yaklaşık 25 metreden sert şutu ve skoru 4-2 yapmasıyla semeresini aldı...

Son bölümde Fred Rodrigues'le bulduğumuz gol fırsatında kaleci Amir Saipi topu kurtarırken; rakip Lugano'daysa oyuna ikinci yarıda giren Hadji Mahmoud ve Kacper Przybylko'nun vuruşları auta gitti..

Uzatma anlarında Mert Müldür'ün kaptırdığı topta sol çaprazdan enfes bir şut çıkaran Milton Valenzuela topu filelerimize gönderince 4-3 kazandık..

Rövanş için büyük avantaj yakalayarak Lille'i beklemeye başladık...

Kadıköy'de 2 farklı bir yenilgi halinde ise eleneceğiz...

Bu zafer kimseyi yanıltmasın..

Savunmada çok hata yapıyoruz..

İlk golde Jayden Oosterwolde ve Alexander Djiku; Anto Grgic ile Ayman El Wafi'yi nasıl maske edemezler anlaşılır gibi değil..

Yediğimiz ikinci goldeyse Bright Osayi-Samuel Mattia Bottani sol tarafa geçer geçmez açık verdi ve Çağlar Söyüncü de ellerini arkada bağlayınca topu filelerimizde gördük..

Çağlar Söyüncü ellerini arkada bağlamayı bırakmalı.. Zira elleri arkada bağlayınca rakibine hamle yapamıyor ve hem takımına hem de kendisine performans olarak zarar veriyor..

Mert Müldür de topu ileri vurmayı öğrenmeli.. Onun yüzünden saçma sapan bir 3'üncü gol yedik ancak bu golde de Çağlar Söyüncü'nün Milton Valenzuela'ya gitmeyip ellerini arkada bağlaması saçmalığın daniskasıydı...

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti'nin Grasshoppers maçının aksine Mattia Bottani'yi neden sağ kanatta başlattığını anlamadım..

Ayrıca ilk golümüz öncesi penaltıya sebep olan Yanis Cimignani gibi yetenekleri kısıtlı bir oyuncudan ne bekliyordu ve Grasshoppers maçındaki gibi bu futbolcuyu neden sağ tarafta başlatmadı garip..

Yine Grasshoppers maçında takımı yakan stoper Lukas Mai'yi neden oyuna soktu o da ilginç..

Cumartesi günü oyuna sokar sokmaz beraberlik golünü bulduğu Polonyalı santrfor Kacper Przybylko'yu oyuna sokmak için 72 dakika beklemesi ve 2-2 sonrası golde katkıları olan Uran Bislimi ve Mattia Bottani'yi oyundan çıkarması maçı Fenerbahçe'ye getiren faktörlerdi..

Dominik Livakovic Fenerbahçe kalesinde yine geleni gideni içeri alıyor... Allah'tan rakip Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti hatalar yaptı da maçı kazandık..

Edin Dzeko rakibin hatalarından çok rahat bir maç oynadı ve 3 gol atarak maçın yıldızı oldu...

Sonuç olarak Lugano Teknik Direktörü Torti Fenerbahçe adına maçı "Turta"ya çevirdi ve İsviçre'de zafer kazandık..

Fenerbahçe'yi kutluyor, rövanşta başarılar diliyorum...