Fesleğen faydaları nelerdir?

Fesleğen faydaları nelerdir?

Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan ve birçok sağlık problemine iyi gelen şifalı bitkilerden fesleğen nelere iy gelir? İşte faydaları…

Fesleğen, sindirim sisteminin işleyişini destekler. Mide krampları, mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Anti-stres özellikleri sayesinde, gerginlik ve stresi azaltmada olumlu etkiler gösterir. Araştırmalar, fesleğenin stresi ciddi anlamda azalttığını ortaya koymuştur. Gerginlik ve stres yaşayanlar, her gün fesleğen yaprağı çiğneyerek bu durumu hafifletebilirler.

Ağızda oluşan yaralar ve pamukçuk hastalıkları fesleğen ile tedavi edilebilir. Fesleğen, migren ve baş ağrılarına iyi gelir.

Nefes darlığı ve astım şikayetleri olan kişiler, düzenli fesleğen tüketimi ile daha rahat nefes alabilirler. Grip ve soğuk algınlığına karşı fesleğen kaynatılarak içildiğinde bu hastalıklar kısa sürede geçebilir. Ayrıca fesleğenin balgam söktürücü etkisi de bulunmaktadır.

Fesleğen, alternatif tıpta kanser tedavisinde kullanılır. Kemik erimesi yaşayan kişiler düzenli olarak fesleğen tükettiklerinde bu sorunun önüne geçebilirler.

Fesleğen, manganez, potasyum, magnezyum ve bakır gibi önemli mineralleri içerir. Aynı zamanda büyük bir demir minerali kaynağıdır.

Migren: Günlük çay olarak demlenip içildiğinde migren ağrılarını hafifletir.

Soğuk Algınlığı ve Grip: Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelir.

Kas Sağlığı: Antioksidan barındırdığı için kasların gerilmesine ve gelişmesine yardımcı olur.

Kan Basıncı: Kan basıncını dengeleyerek kolesterol ve tansiyona iyi gelir.

Kalp Sağlığı: Kan sulandırıcı etkisi sayesinde, kalp damarlarını açarak tıkanmaları önler.

Bağırsak Sağlığı: Bağırsaktaki parazitleri temizler ve sindirim sistemini düzenler.

Fesleğen, sağlık açısından sunduğu bu birçok fayda ile günlük beslenme ruti