FETÖ’de miras kavgası başladı! Gözler Fethullah Gülen'in kara kutusunda

FETÖ’de miras kavgası başladı! Gözler Fethullah Gülen'in kara kutusunda

Terör örgütü FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in ölümünün ardından örgütte para kavgası başladı. Örgütte gözler tek bir isme çevrildi.

Gözler Fethullah Gülen'in kara kutusunda

FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü sonrasında terör örgütü içinde liderlik çekişmesi baş gösterirken, üst yönetimde yer alan isimler de paranın kontrolünün kendisinde olması için yarışmaya başladı.

Fetullah Gülen'in kara kutusu olarak bilinen 'Uzun Cevdet' lakaplı Cevdet Türkyolu'nun mal varlığı da örgütte en büyük sorun olarak ön plana çıktı.

Türkyolu, Gülen ölmeden önce son ikamet ettiği 1 milyon dolar değerindeki evi, 10 Haziran 2023'te yaklaşık 840 bin dolara satın almasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Fettullah Gülen Cevdet Türkyolu'nu tekme tokat dövdü! Hüseyin Gülerce görmüş - Internet Haber

Türkyolu, 2003-2013 yılları arasında toplam 17 tapu satış işlemi gerçekleştirdi. 2012-2014 yılları arasında örgüte bağlı kişilerin kurduğu Kaynak Holding bünyesindeki 'nt' şirketindeki hissesini değerinden fazla 4 milyon doları aşan bir fiyata sattı. Ayrıca, Kaynak Holding'ten elden kayda alınmayan milyon dolarlar da aldı.

FETÖ'de mal varlığı kavgası! Fetullah Gülen öldü, kara kutu Cevdet Türkyolu köşeyi döndü | TGRT Haber

Bank Asya'nın Katarlılara satılacağı haberlerinin çıkması üzerine bankanın hisse fiyatının 75 kuruşa kadar gerilemesini fırsata çeviren Cevdet Türkyolu, 1 milyon lot alarak hem bankayı zarara uğrattı hem de büyük kar etti.

FETÖ içinde elebaşının yeğeninin itirafları sonrasında çatlak büyüyor

ABD'de kurulan ve faaliyet gösteren 'Amish Farmers Market LLC' adlı şirketin kurucu ortağı olan Cevdet Türkyolu, Bank Asya'dan şirket üzerine toplam hacmi 1 milyon doları bulan kredi de kullandı.

İlgili Haberler