Fetullah Gülen'in nerede gömüleceği belli oldu

Fetullah Gülen'in nerede gömüleceği belli oldu

Fethullah Gülen'in ölümünün ardından cenazesinin Türkiye'ye gömüleceği iddiaları tartışılmıştı. FETÖ liderinin mezar yeri belli oldu.

Dün (21 Ekim) ölümü duyurulan Fethullah Gülen'in cenazesinin nereye gömüleceği sorusu sorulmaya devam ediyor. FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan, yaptığı açıklama ile konuya ilişkin önemli bir ipucu sunarak, tartışmalara son verdi.

Gülen'in cenazesi, Çarşamba veya Perşembe günlerinde Pensilvanya'daki malikanesinin kamp alanında gömüleceğini söyleyen Arslan, "Çarşamba ya da Perşembe günü Gülen'in Pensilvanya'da yer alan ve 'kestane' olarak adlandırılan malikanenin kamp alanında gömüleceğini" söyledi. Arslan, Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmeyeceği konusunda da net bir ifade kullanarak tartışmalara son verdi.

yeni-proje-2024-10-22t092207-438.png

ÇİFTLİKTE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandın Gülen'in ölüm haberinin ardından, ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki çiftliğinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı öğrenildi. Çiftliğin girişinde yoğun güvenlik kontrolü yapılırken, Gülen'in son günlerde götürüldüğü belirtilen diğer evinde ise askeri kamuflajlı ve silahlı bir kişi sürekli olarak çevreyi gözlemliyor.