İçindeki kalsiyum ve magnezyum sebebi ile kas ağrılarına ve kramplara iyi gelir. Bu vitamin eksikliğinde oluşan kas ağrıları ve kramplar için birebir tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Özellikle çiğ fındık tüketimi bu açıdan oldukça faydalı olacaktır.
Kanser önleyici hücrelere sahiptir. İçindeki E vitamini sebebiyle kanser önleyici, koruyucu ve tedavi edicidir.
Fındık bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirir. Öte yandan kansızlık riskini azaltır. Ateş, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer.
İçindeki E vitamini kalp ve damar sağlığını korumakta yardımcı olur. Öte yandan çiğ fındık kalp krizi riskini engelleyici özelliğine sahiptir.
B6 vitamini içerdiği için sinir sisteminin doğru işlemesine yardımcı olur. Ancak çiğ fındık, kavrulmuş fındıktan daha faydalıdır.
Zengin lif kaynağına sahip olan fındık, kan şekeri seviyesini dengeler ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
Zengin aminoasitlerden zengin olduğu için psikolojik ve zihinsel olarak kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.