FISTIĞIN FAYDALARI NELERDİR?
Fıstık Kolon Kanserinden Koruyor: Kolon kanseri özellikle kadınlarda karşılaşılan bir kanser tipidir. Bir hafta da 2 kaşık fıstık ezmesi tüketilmesi kadın ve erkeklerde kolon kanserinin yarattığı etkiyi yaklaşık olarak %58 azaltıyor. Kolon kanseri riskine karşı gün içerisinde üç adet fıstık yiyebilirsiniz.
Mide Kanseri Riskini Azaltıyor: Yüksek oranda polifenolik asit içeren fıstık, bu sayede mide kanserinin oluşumunun önüne de set çekmektedir.
Sinir Hastalıklarına Karşı Fıstık: Fıstık, içerdiği polifenolik asitler sayesinde, gün içerisinde yaşadığınız stres ve sıkıntıların aza inmesini sağlıyor. Bu sayede stresin neden olduğu göğüs sıkışmalarının da önüne geçiyor. Aynı şekilde stresin neden olduğu Alzheimer hastalığının etkilerini de azaltır.
Safra Taşı Tehlikesine Karşı Fıstık: Safra kesesinin sağlığının korunmasında büyük etkisi olan fıstık, safra kesesinde meydana gelebilecek olası taş oluşumlarının da önüne geçmektedir. Safra kesesinin sağlığı için günde dört adet haftada 2 avuç tüketebilirsiniz.
Kilo Vermek için Fıstık Yiyin: Fıstık, özellikle kadınlarda oluşan obezite hastalığının önüne geçmektedir. Hafta içerisinde yediğiniz 2 kaşık fıstık ezmesi kilo verme aşamasını hızlandırır. Her sabah kahvaltıda 1 çay kaşığı fıstık ezmesi tüketerek de kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz.
Fıstık İnme Riskini Azaltır: Resveratrol içeren fıstık ve fıstık türleri nitrik oksit üretiminin artmasını sağlayarak kalp ritimlerini düzenler. Bu sayede kalp krizi ve inme riski en aza indirgenmiş olur.
Kolesterole Faydalıdır: Kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolün yükselmesini sağlayan fıstık kolesterolü olumlu yönde etkiler