Fıtık ameliyatı oldu hayatı karardı. Korkunç gerçek 4 yıl sonra ortaya çıktı

Fıtık ameliyatı oldu hayatı karardı. Korkunç gerçek 4 yıl sonra ortaya çıktı

Kütahya'daki özel bir hastanede fıtık ameliyatı olan Tahsin Aydın, ameliyat sonrası enfeksiyonlar nedeniyle yürüme zorluğu çekmeye başladı. 65 yaşındaki Aydın'ın belinde üç farklı gazlı bezin unutulduğu anlaşıldı.

Kütahya'da yaşayan iş insanı Tahsin Aydın, evli ve iki çocuk babası. 2019 yılında bel fıtığı teşhisi konulan Aydın, özel bir hastanede ameliyat oldu ve kısa bir süre sonra taburcu edildi.

YÜRÜME GÜÇLÜĞÜ ÇEKMEYE BAŞLADI

Ameliyat sonrası vücudunda çeşitli enfeksiyonlar gelişti ve Aydın yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Dört farklı hastanede ilaç tedavisi gören Aydın, bir türlü sağlığına kavuşamadı.

gah88-1721470411-4181.webp

YÜZDE 69,9 ORANINDA ENGELLİ RAPORU VERİLDİ

Omuriliğinde oluşan enfeksiyon nedeniyle hayati tehlike yaşayan Tahsin Aydın, geçen yıl kasım ayında Ankara'da bir ameliyat daha oldu. Bu operasyonda, belindeki platinler çıkarılırken üç farklı gazlı bez bulundu. Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde kontrol edilen Aydın'a, yüzde 69,9 oranında engelli raporu verildi.

gs6osabxyaeouir.jpg

Unutulan gazlı bezler yüzünden büyük acılar çektiğini ifade eden Tahsin Aydın, hem yürümekte zorluk çektiğini hem de şiddetli ağrılar yaşadığını belirtti.

Aydın, avukatları aracılığıyla Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel hastane ve operasyonu yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu ve 20 milyon liralık tazminat davası açtı.

'BİR ŞEYİN YOK, HEP YÜRÜ' DEDİLER

Gazlı bezlerin MR'larda görünmemesi nedeniyle dört yıl boyunca acı çektiğini dile getiren Aydın, "2019'da Kütahya'da özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı oldum. Ameliyat başarısız geçti ve enfeksiyonlar devam etti. Doktor her gelişimde, 'Bir şeyin yok, hep yürü' dedi" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı sorunları anlatan Aydın, "İltihap nedeniyle apse ve enfeksiyon oluştu. Beyin ve omuriliği sardı ve beyin sapından 35 santimetrelik kesik açıldı, oradan ameliyat oldum. Bir ay sonra şant takıldı, ama rahatsızlığım devam etti. Bursa'da bir özel hastanede 13 ay enfeksiyon tedavisi gördüm. Her gün eve hemşire geldi, damar yolundan ilaç enjekte etti. Ankara'da bir doktor, belimdeki platinlerin çıkarılması gerektiğini söyledi. Ameliyat riskliydi ama ben riske rağmen ameliyat oldum" dedi.

Gazlı bezlerden kurtulan Tahsin Aydın, hala yürümekte zorluk çektiğini belirterek, "Ameliyat sırasında belimde üç gazlı bez bulundu. Bezler çıkarıldı ve enfeksiyon kurudu, ama vücudumdaki rahatsızlıklar devam ediyor. Bağırsaklarım ve diğer organlarım zarar gördü, hala uzun süre ayakta kalamıyorum. Gazlı bezler telli olsaydı MR'da görünebilirdi, ama öyle olmadığı için görünmedi. Ameliyat sırasında bezlerin sayılması gerekiyordu, ama yapılmamış" diye konuştu.

hvswa-1721470372-9119.webp

HASTANE İLGİSİZ KALDI

Avukat Kerem Sülün, Tahsin Aydın'ın yaşadığı sıkıntıların belinde unutulan gazlı bezlerden kaynaklandığının tespit edildiğini söyledi. Suç duyurusunun yanı sıra tazminat davası açtıklarını belirten Sülün, "Karşı tarafla görüşmek istedik, ama hastane ve hekim çok ilgisiz kaldı. Hukuki süreç başlattık. Müvekkilimiz çok büyük yaralar aldı" dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Avukat Emirhan Bilgen de Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nden alınan heyet raporuyla, unutulan gazlı bezlerin yol açtığı problemlerin belgelendiğini belirtti. "Yüzde 69,9 oranında engelli raporu verildi. Suç duyurusu ve tazminat davalarımızı başlattık" dedi.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlatırken, hastane yönetimi konu yargıda olduğu için açıklama yapmadı.