Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı Montella'nın büyük hatasını açıkladı

Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı Montella'nın büyük hatasını açıkladı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

MONTELLA'NIN BÜYÜK HATASI NE?

A Milli Futbol Takımımız Gürcistan'ın Çekya'yla 1-1 berabere kalması sonrası Portekiz karşısında kazanmak istiyordu..

Teknik Direktör Vincenzo Montella kalede Mert Günok'un yerine Altay Bayındır'a, sağ bek mevkiinde Mert Müldür'ün yerine Zeki Çelik'e, hücum hattında da Kenan Yıldız ve Arda Güler'in yerlerine Yunus Akgün'le Kerem Aktürkoğlu'na görev verdi..

Portekiz'in patronu Roberto Martinez ise sağ bek Diogo Dalot'un yerine orta saha oyuncusu Joao Palhinha'yı görevlendirdi..

İlk 20 dakikada Portekiz'de Cristiano Ronaldo'nun şutunu kalecimiz Altay Bayındır kurtarırken, 22'de Rafael Leao ile başlayan atakta Nuno Mendes'in sol taraftan içeri çevirdiği topta Abdülkerim Bardakçı ve Ferdi Kadıoğlu uyuyunca Bernardo Silva'nın enfes şutuyla 1-0 geriye düştük..

Gol sonrası rakibi Joao Cancelo'ya sert müdahalede bulunan Abdülkerim Bardakçı sarı kart görerek Çekya karşısında cezalı duruma düşerken, Samet Akaydin'in geri pasında kalecimiz Altay Bayındır anlamsız bir şekilde önde yakalanınca kendi kalemize golü atarak bir anda Portekiz'in 2-0'lık üstünlük sağlamasına yol açtık..

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün şutlarını kalecileri Diogo Costa kurtarırken, soyunma odasına 2-0'lık mağlubiyetle gittik...

İkinci yarıda Orkun Kökçü'nün yerine Yusuf Yazıcı'yı sahaya sürerken; Portekiz'deyse cezalı duruma düşen Rafael Leao'nun yerine Pedro Neto; Joao Palhinha'nın yerineyse Ruben Neves oyundaydı..

Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından şutu kalecileri Diogo Costa'da kalırken, oyuna giren Ruben Neves'in derinlemesine pasında Abdülkerim Bardakçı'nın topu ıskalamasından faydalanan Cristiano Ronaldo sol tarafa çevirdi, topa ayak koyan Bruno Fernandes; Manchester United'tan takım arkadaşı kalecimiz Altay Bayındır'ı avlayarak Portekiz adına 3-0'lık üstünlüğü getirdi..

Teknik Direktör Vincenzo Montella; Yunus Akgün, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu'nun yerlerine Arda Güler, İsmail Yüksek ile Kenan Yıldız'ı sahaya sürerek "en azından 1 gol" diyordu..

Portekiz'deyse sağ bek Joao Cancelo yerini Nelson Semedo'ya bırakırken, sakatlanan stoperimiz Samet Akaydin'in yerine Merih Demiral oyundaydı...

Kalan dakikalarda başka gol gelmeyince 3-0 kaybettik..

Gruptan çıkma şansımızı Çekya maçına bıraktık..

Bugün sosyal medyada Manchester United'ta sadece 1 maça çıkabilmiş kaleci Altay Bayındır'ın neden ilk 11 başladığı ve Gürcistan karşısında gol atan Arda Güler'le Mert Müldür'ün neden oynatılmadığı yönünde Teknik Direktör Vincenzo Montella'ya yönelik eleştiriler vardı..

Açıkçası ben de olsam Hollanda maçında Şenol Güneş'i; Japonya karşısında da Stafan Kuntz'u yiyen Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır'ın yerine Altay Bayındır'ı tercih ederim..

Asıl sorgulanması gereken Gürcistan maçında forma giyen kalecimiz Mert Günok'un sık sık sakatlanması...

Sağ bek pozisyonunda da Mert Müldür kadrodaysa Zeki Çelik'in yerine o oynamalıydı..

Vincenzo Montella'yı eleştirmem gereken konuysa aynı kadroda hem Kerem Aktürkoğlu, hem Yunus Akgün, hem de Barış Alper Yılmaz bir arada olmaz...

Orta sahada Salih Özcan neden yoktu anlamak zor..

Hakan Çalhanoğlu'nun da artık takımdan uzaklaştırılması şart.... Yıllar önce Hırvatistan'a serbest vuruştan attığı gol dışında ben hiçbir artısını görmedim..

Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım santrfor pozisyonunda Portekiz savunmasını zorlayamazlar mıydı tartışılır...

Arda Güler'in "yorgunluk" konusuna gelince; bu çocuk fiziksel olarak hala çok güçsüz ve çok çalışması şart... Oyunda olduğu süre boyunca hiçbir şey yapamadı...

Milli Takım'da sol bek sorunu var... Hala Ferdi Kadıoğlu'ndan medet umuluyor...

İlk golde Ferdi Kadıoğlu ve Abdülkerim Bardakçı'nın, ikinci golde kaleci Altay Bayındır ve Samet Akaydin'in, üçüncü golde de Abdülkerim Bardakçı'nın fahiş hataları 3-0'lık hüsranı getirdi...

Abdülkerim Bardakçı saçlarını örmeye gösterdiği özeni top oynamaya gösterse belki de bugün skor böyle olmazdı.. Aptalca bir sarı kart görerek cezalı duruma düştü ve Çekya maçında yok...

Bakalım ROLEX saatli Teknik Direktör Vincenzo Montella Çekya maçında nasıl bir kadro sahaya sürecek?

Açıkçası ben ihaleyi sadece İtalyan hocaya yıkmanın doğru olmadığı kanısındayım..

Zira yılların Vincenzo Montella'sı futbolcularının bu kadar aptalca hatalar yapacağını tahmin etmiyordur..

Artık çarşamba gecesi Çekya maçına dikkat kesileceğiz...

A Milli Takımımıza başarılar diliyorum..