Gazze'ye havadan bırakılan yardımın paraşütleri açılmadı!

Gazze'ye havadan bırakılan yardımın paraşütleri açılmadı!
Gazze'nin kuzeyine havadan indirilen insani yardım kutularını taşıyan paraşütler açılmadı. Paraşütlerin düşmesi sonucu çok sayıda ölen ve yaralanan var.

Gazze'nin kuzeyine yönelik insani yardım girişimi felaketle sonuçlandı. İsrail'in devam eden saldırıları sırasında havadan indirilen insani yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmaması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine insani yardım götüren uçakların indirdiği yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmadığını doğruladı. Bu durumun, bölgede yardım bekleyen Filistinlilere yönelik bir faciaya yol açtığını belirtti.

Basal, paraşütlerin düşmesi sonucu birçok kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti. Ancak, ölü ve yaralı sayısıyla birlikte yardım bırakan uçakların hangi ülkeye ait olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

8 Mart'ta meydana gelen benzer bir kazada da uçakların insani yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmaması sonucu 5 Filistinlinin hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar