Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Borsa İstanbul’un satışı ve ekonomi yönetimindeki gidişat hakkında değerlendirmede bulundu. Türkiye’deki mal varlığının bilinçli bir şekilde el değiştirdiğini düşündüğünü dile getiren Temurci, yapılan satışlarla bir kalkınmanın söz konusu olmayacağını belirterek, “Katar’dan gelen paranın da Katar parası olduğuna asla inanmıyorum” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Halk Radyo’da Hukukçu Hasan Seymen’in yayınına katıldı. Ekonominin ayağa kalkması için özgürlüğün, demokrasinin, adaletin, huzurun önemine dikkat çeken Temurci, şunları söyledi:
Türkiye ekonomisinin ayağa kalkması için insanların özgür bir ülkede yaşaması gerek. Hukuka herkesin inandığı bir Türkiye’nin ortaya çıkması lazım. Demokrasi, huzur, hak, adalet olmadan bir ülkede ekonomiyle ilgili asla ve asla ülkeyi yönetenler güven veremez.
"GELEN PARANIN KATAR'IN OLDUĞUNA İNANMIYORUM"
Katar’a sattığımız Borsa’nın yüzde 10’uyla, Katar’a sattığımız AVM’lerle bu ülkeyi ayağa kaldıramayız. Doğrusu ben Katar’dan gelen paranın da Katar parası olduğuna asla inanmıyorum. bu benim kişisel kanaatim. Farklı kaynaklardan Türkiye’ye para geliyor. Katar Türkiye’yi çok sevdiği için o paralar Türkiye’ye gelmiyor. Biz yabancı sermayeye karşı değiliz ama Katar’la yürütülen ilişki iki devlet arasında yürütülen bir ilişkiye benzemiyor. Başka bir ilişkiye benziyor. Bunu da millet inşaallah zamanı geldiğinde, bizim varlıklarımızın adım adım elimizden nasıl çıktığına ve hangi şartlarda çıktığına bakacak ve milletimiz mutlaka günü geldiğinde bütün gerçekleri öğrenecek.
"TÜRK VARLIKLARI BİLİNÇLİ OLARAK EL DEĞİŞTİRİYOR"
Ben Katar’dan gelen sermayenin bilinçli bir sermaye olduğunu, Türk varlıklarının bilinçli bir şekilde el değiştirdiğini düşünüyorum. Açık bir hukuk sistemimiz ve bağımsız bir yargımız olmadığı için şu anda bununla ilgili bir şey söyleme durumunda değilim, bu benim kişisel kanaatimdir. Ülkeyi yönetenlerin en büyük sorununun dış politikada kendi kişisel ilişkileri olduğunu düşünüyorum. Biz bu ilişkiyi Katar’la mı yürütüyoruz, bir devletle mi yürütüyoruz, başka bir yapıyla mı yürütüyoruz şeklinde zihnimde ciddi sorular var.
NE OLMUŞTU?
Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri El Sani öncülüğünde iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı.
Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara devredildi. Anlaşma sonrası Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 80,6'lık payını elinde bulundurmaya devam ediyor.
BİST'in 2 milyar dolarlık toplam sermaye değeri üzerinden belirlenen işlemin 200 milyon dolara yapıldığı tahmin ediliyor.
Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi açıklaması
Prof. Dr. Derya Unutmaz defalarca uyardık korona için bu ilaç neden veriliyor diyerek isyan etti