Genç girişimcilerden Türksat ve FNSS’ye ziyaret

Genç girişimcilerden Türksat ve FNSS’ye ziyaret

Samsunlu genç girişimci adayları, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) organizasyonuyla Ankara’da Türksat ve FNSS Savunma tesislerini ziyaret etti.

Teknik geziye, 17 öğrenci ve 1 öğretmen katılırken, kafileye OKA Samsun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu ve Uzman Muzaffer Ammar Sakalı eşlik etti. İlk durakları FNSS Gölbaşı Yerleşkesi oldu. Burada öğrencilere, ihtiyaçlara özel, etkin, güvenilir ve yenilikçi paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar tasarlayan, üreten ve alanında dünya liderleri arasında kabul edilen FNSS hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, zırhlı araç üretim sürecini yerinde görme fırsatı buldu ve zırhlı araç gösterisine katıldı.

8888.jpg

Kafile, FNSS ziyaretinin ardından Türksat tesislerine geçti. Gölbaşı Kampüsü’nde yer alan Lagari Hasan Çelebi Uydu Müzesi, E-Devlet Kapısı İletişim Merkezi ile Teleport ve TV Yayın Direktörlüğü'nü ziyaret eden öğrenciler, uydu haberleşme ve TV yayıncılığı hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Ziyaret, genç girişimci adaylarına Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi ve uydu haberleşme tesislerini görme, ileri teknoloji projelerini yerinde deneyimleme fırsatı sundu. Katılımcılar, gezinin son derece verimli geçtiğini belirtti.