Gençler arasında en popüler telefon markası belli oldu

Gençler arasında en popüler telefon markası belli oldu

Teknolojinin ilerlemesiyle beraberinde, teknoloji firmaları arasında rekabet son hız devam ediyor. Genç nesiller arasında en çok kullanılan telefon markası belli oldu. İşte gençlerin tercih ettiği o marka...

Son yapılan bir araştırmaya göre, Hindistan'daki 16-25 yaş arası gençler için akıllı telefon alırken en önemli kriterler "fiyat-performans" ve "en son teknoloji" olarak öne çıkıyor. Counterpoint Research tarafından yapılan ankette, katılımcıların %25'i fiyat-performans oranını, %18'i ise en son teknolojiyi tercih ettiğini belirtti.

f.jpg

Ankette elde edilen verilere göre, Çinli akıllı telefon üreticisi realme, gençler arasında en popüler marka konumunda. Ankete katılan 18-25 yaş grubundaki gençlerin %58'i realme'yi tercih ediyor. Gençler, realme'nin uygun fiyatlı, en son teknolojilere sahip ve şık tasarımlı telefonlarını beğeniyorlar. Xiaomi %54 ve vivo %53 oranlarıyla sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların dörtte biri için fiyat-performans oranı en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Ardından, cihazın en son teknolojilere sahip olması geliyor.

ff.jpg

Realme'nin gençler arasındaki popülaritesi hakkında konuşan Kıdemli Analist Arushi Chawla, gençlerin akıllı telefon alışverişlerine büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti. Chawla, gençler için en son teknoloji, uygun fiyat ve şık tasarımın akıllı telefon seçiminde kritik faktörler olduğunu vurguladı. Ayrıca, Hindistan'daki akıllı telefon pazarının yaklaşık %60'ının 20.000 INR (yaklaşık 243 USD) altındaki cihazlardan oluştuğunu açıkladı.

fff.webp

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde önemli bir pazar payı kaybı yaşayan realme, IDC raporuna göre Hindistan genelinde %12.5'lik bir pazar payıyla üçüncü sırada yer alıyor.