Genel af yasası çıkacak mı? AKP'ye yakın isimden açıklama geldi

Genel af yasası çıkacak mı?  AKP'ye yakın isimden açıklama geldi

Genel af yasasına ilişkin, binlerce mahkûmun ve ailelerinin beklentisi AKP iktidarında yoğunlaşmış durumda...

Filiz KIRAL/ GÜNBOYU

Af yasasının 2023'te çıkıp çıkmayacağı konusundaki merak devam ederken, geçmişte AKP'de yer alan bir kişi, af yasası hakkında duyduğu bir anısını paylaştı.

Mahkumlar ve aileleri, genel af çıkması talebiyle ısrarlı bir tutum sergilerken, AKP hükümetinin af yasasıyla ilgili herhangi bir çalışma yürütmediği, iktidar tarafından zaman zaman yapılan açıklamalardan anlaşılıyor.

Yakın tarihte AKP içerisinde siyaset yapmış, Gelecek Partisi üyesi ve aynı zamanda TBMM'de Saadet Partisi Grubu Başkanı olan Selçuk Özdağ, af yasası hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Son zamanlarda AKP içerisinde siyaset yapmış, Gelecek Partisi üyesi ve aynı zamanda TBMM'de Saadet Partisi Grubu Başkanı olan Selçuk Özdağ, genel af yasasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Özdağ ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun çok ciddi eksikleri olduğuna da dikkat çekti. Özdağ, “5 yıla kadar ceza aldığınız zaman erteleniyor biliyorsunuz. 5 yıla kadar bir ceza ertelemeye tabi tutuluyor, içerde kalmıyorsunuz, bir daha suç işlerseniz o cezayla birlikte ikisini de yatıyorsunuz.” dedi.

Yargı Paketi'nde Af Olmayacak

Yargı Paketi'nin TBMM'ye sunulması, Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Af meselesi de mahkum yakınları tarafından yakından takip ediliyor. Ancak 7. Yargı Paketi düzenlemelerinde genel af ile ilgili herhangi bir madde bulunmuyor.

Cezaevlerinde tutuklu binlerce hükümlü için genel af ihtimali sıcaklığını koruyor. Mahkumların aileleri, olası genel bir af beklentisi içerisindeler. Bu durum, geçtiğimiz haftalarda AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında parti sözcüsü Ömer Çelik'e de af konusu sorulduğunda ortaya çıktı.

Çelik, daha önce böyle bir konunun parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) veya Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) gündeme gelmediğini ifade etmişti. Af konusuyla ilgili olarak Çelik, "Genel af tartışması MKYK'da şimdiye kadar gündeme gelmedi." şeklinde belirtti.