Gözü görmeyince kitabını büyüteç yardımıyla kaleme aldı

Gözü görmeyince kitabını büyüteç yardımıyla kaleme aldı
Denizli'de yaşayan emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Öselmiş, 1972 yılında kaleme aldığı yazılarıyla tanınıyor.

52 yıllık yazarlık kariyeri boyunca 62 kitaba imza atmış. Yaşının ilerlemesi ve göz sağlığındaki zorluklara rağmen, Öselmiş yazmaktan vazgeçmemiş. En son eserini büyüteç kullanarak kaleme almış.

Denizli Lisesi'nde uzun yıllar öğretmenlik yapmış olan 81 yaşındaki Mustafa Öselmiş, 62. kitabı olan "Allah Resulünün sorulan sorulara cevabı" adlı eserini tamamladı. Gözlerindeki azalma nedeniyle, bu kitabı büyüteç kullanarak 2 yılda yazdı. 4 bin kopyası basılacak olan kitap, yakın bir zamanda okuyucularıyla buluşacak.

Öğretmenlik kariyerine 1969 yılında başlayan ve 1992 yılında emekli olan Öselmiş, günümüz insanlarının yaşadığı zorluklara ışık tutmak istedi. Kitaplarında günlük hayatta sıkça karşılaşılan konuları, ayetler ve hadislerle ele aldı. Kendi ifadesine göre, ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen, bu kitabı büyüteç kullanarak yazmış ve yayınladı.

Öselmiş, kitaplarını maddi bir karşılık beklemeden yayınladığını ve düşük maliyetle satışa sunduğunu belirtti. Onun için önemli olan, insanların kitapları edinip okuması. Yıllarca öğretmenlik yapmış ve binlerce öğrenci yetiştirmiş olan Öselmiş, her fırsatta okumanın ve araştırmanın önemini vurguladı. Müslüman olmanın bilgiyle yakından ilişkili olduğunu savunmuş ve kendi yaşamıyla bunu kanıtladı. Emeklilik sonrası da yazmaya devam etmiş ve eserleri büyük ilgi gördü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar