Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

28-11-23-01gun-page-0001-001.jpg

DEPREM PLANI OLMAYAN ADAYLARA OY VERMEYİN

Yerel seçim öncesi seçmenleri uyaran deprem uzmanları, seçimin belediye başkanı seçmekten çok daha hayati bir boyut kazandığını belirterek deprem planı olan adayların tercih edilmesini istediler.

Yerel seçimler yaklaşırken Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarına yönelik kritik uyarılar geldi. Uzmanlar, İstanbul'da beklenen depremin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgularken adayların bu konuda mutlaka proje üretmeleri, danışmanlarını da buna göre seçmeleri gerektiğini dile getirdi.

DİRENÇLİ KENTLER İNŞA ETMELİYİZ

Prof. Dr. Naci Görür: "Siyasetçiyi deprem dirençli yaşamayanlarında yaşamamız için yatırıma ikna etmemiz lazım. Vatandaşın elinden çok şey gelir çünkü oy veriyor. Deprem siyaset üstü bir meseledir. Hangi partiyi istiyorsa bağrına bassın ama adayın yaşadığı yeri deprem dirençli yapacak planı, programı, fikri olsun. Eğer bu yoksa oy vermesin. Halk bunu isterse düzeltiriz."

İŞİN UZMANLARINA DANIŞILMASI ŞART

Prof. Dr. cenk Yaltırak: "İnsanların şunu anlaması lazım İstanbul'da olacak bir deprem bütün seçmenleri etkileyecek. O nedenle siyasi görüş, ekonomik seviye ayırt etmeyecek. Herkesin ortak sorunuyla karşı karşıyayız. Bütün adayların aynı fikirde olması lazım, farklı fikirde olmaları beklenemez. Adaylar kısıtlı danışman çevreleriyle hareket ederse çok fazla bir şey değişmeyecektir."

VİZYONUN YOKSA ÇÖZÜM BULUNMAZ

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: "İstanbul’a seçilecek belediye başkanı yeşil şehir seven, doğa, iklim ve insan dostu olmalıdır. Afetlerden etkilenmeyecek bir şehir düşünmelidir. Ranttan çok toplumun refahı üzerine kafa yormalıdır. İstanbul'u depreme hazırlayacak vizyon olmazsa biz bir kat atarız belediye başkanı bize göz yumar ama tonlarca betonun altında kalır ölürüz."

AFET YÖNETİMİNİ BİLMEK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "38/Belediye başkanı bu yer bilimsel ve yapısal gerçekleri çok iyi bilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümü, İstanbul'da yapılaşma türünü iyi bilmesi lazım. Hangi semtte nasıl önlem almak gerektiğini çok içselleştirmiş olması lazım. İstanbul'un en büyük sorunları deprem ve ulaşımdır. Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım."

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

İlgili Haberler