Güneş gözlüğünde kaşlar çerçevenin içinde kalmalı

Güneş gözlüğünde kaşlar çerçevenin içinde kalmalı

Göz sağlığı üzerindeki etkileri göz ardı edilemeyecek olan UV ışınlarına karşı dikkat çeken Optisyen İlkay Altunsoy, güneş gözlüklerinin her mevsim kullanılmasının önemini vurguladı.

Altunsoy, gözlük seçerken kişinin yüz yapısına uygunluğunun büyük bir önem taşıdığını belirtti ve özellikle kaşların çerçeve içine alınması ve kalın saplı çerçeveler kullanılmasının tam koruma sağladığını dile getirdi.

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi olan Optisyen İlkay Altunsoy, güneş gözlüklerinin doğru kullanımına dair önemli bilgiler paylaştı. UV ışınlarının göz sağlığını olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Altunsoy, bu ışınlardan korunmanın temel bir önlem olduğunu ifade etti. Altunsoy'a göre, UV ışınları uzun vadede katarakt riskini artırırken, aynı zamanda göz çevresinde foto yaşlanma belirtilerine yol açabilir ve makula dejenerasyonu gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

Altunsoy, sadece yaz mevsiminde değil, karlı ve parlak zeminlerde de güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, güneş gözlüklerinin sadece modaya yönelik bir aksesuar olarak değil, sağlık açısından da önemli bir koruyucu olduğunu vurguladı.

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Altunsoy, gözlüklerin UV-400 korumalı olmasına, kullanıcının yüz ölçülerine uygun olmasına ve sağlık bakanlığı onaylı olmasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.