Güneşten doğru korunmanın yollarını uzman isim anlattı

Güneşten doğru korunmanın yollarını uzman isim anlattı

Güneşin, hayatın kaynağı olmasının yanı sıra insan cildi için ciddi yan etkiler de taşıdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Perihan Aladağ Öztürk, doğru korunma yöntemleriyle bu yan etkilerin önlenebileceğini vurguladı.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dermatoloji Uzmanı Dr. Perihan Aladağ Öztürk, sıcaklıkların artmasıyla birlikte güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkiler konusunda halkı uyardı. Güneşe doğrudan maruz kalmanın ciltte yaşlanma, güneş lekeleri, güneş alerjisi, güneş yanıkları ve deri kanseri gibi sorunlara yol açabileceğini ifade eden Dr. Öztürk, "Bu sebeple güneşten korunmak büyük önem taşır. Güneşe karşı doğru bir şekilde korunarak bu yan etkilerin önüne geçebiliriz" dedi.

Bu bağlamda, güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatler olan 11.00 ile 16.00 arasında güneşte bulunmaktan kaçınılması gerektiğini belirten Dr. Öztürk, "Cilt tipimize uygun, en az 30 koruma faktörü içeren güneş kremlerini yaz-kış fark etmeksizin güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce yeterli miktarda uygulamalı ve her iki-üç saatte bir yenilemeliyiz. Ayrıca şapka, güneş gözlüğü ve gerekli durumlarda şemsiye kullanmak da koruma sağlar" şeklinde konuştu.

Çocukluk döneminde meydana gelen güneş yanıklarının ileri yaşlarda deri kanseri riskini artırdığını belirten Dr. Öztürk, çocukların korunmasında şapka, güneş gözlüğü ve çocukların cildine uygun mineral filtreli güneş kremlerinin kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.