Güney Kore’nin sonbaharda görülmesi gereken yerler

Güney Kore’nin sonbaharda görülmesi gereken yerler

Güney Kore'nin en popüler mevsimlerinden biri olan sonbaharda, en çok ziyaret edilen ve beğenilen destinasyonlar açıklandı.

Kore Turizm Organizasyonu, dünyanın dört bir yanından gelen seyahatseverlerin sonbaharda en çok ziyaret ettiği ve beğendiği Kore destinasyonlarını duyurdu.

SEUL: SEOKCHONHOSU GÖLÜ

Seokchonhosu Gölü, Kore'nin ünlü tema parkı Lotte World'ün hemen yanında bulunuyor. Bu göl, Seul'deki en iyi doğayla buluşma ve dinlenme noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Seul'deki sonbahar yapraklarını en güzel şekilde gözlemleyebileceğiniz yerlerden biri olan göl çevresi, farklı sonbahar renkleriyle dolu ağaçlarla çevrili bir gezinti yoluna sahip. Burada, Kore'nin en yüksek gökdeleni olan Lotte World Tower da manzaraya eşlik ediyor.

SEUL: HANEUL PARK

Haneul Park, Hangang Nehri kıyısında doğanın tadını çıkarmak için Seul'e yakın bir doğa cenneti. Bu park, her mevsim güzel manzaralar sunsa da, özellikle sonbaharda geniş otluk alanlarıyla ünlüdür. Haneul Park, sadece Seul şehir merkezinin panoramik manzarasını görmek ve Hangang Nehri'ne tepeden bakmak için değil, aynı zamanda gece gezmeleri için de son derece keyifli bir doğa parkıdır.

GYEONGGİ-DO: GWANGJU HWADAM BOTANİK BAHÇESİ

Seul'e yakın farklı aktiviteler yapmak isteyenler için Gwangju, Gyeonggi-do'da bulunan Hwadam Botanik Bahçesi ideal bir doğa seçeneği. Seul'den sadece 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz bu ekolojik botanik bahçesinde, ormanı andıran bir atmosferde 400'den fazla bitki türü arasında yürümenin keyfini çıkarabilirsiniz. Sonbahar manzaralarıyla göz kamaştıran bu parkta, monoray treniyle parkın üst kısımlarına ulaşarak panoramik manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Yürüyüş sırasında kirpi ve sincaplar da size eşlik edecek.

CHUNGCHEONGNAM-DO: ASAN GİNKGO AĞAÇLARI YOLU

Asan'daki Gokgyocheon Çayı boyunca uzanan 2 kilometrelik yol, sonbaharda sapsarı renklere bürünen ginkgo ağaçlarıyla kaplıdır. Yazın gölge sağlayan bu ağaçlar, sonbaharda altın sarısına döner. Asan'daki bu Gingko Ağaçları Yolu, yaprakların dökülmeye başladığı sonbahar mevsiminde ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunar. Bu yolda yürüyen ziyaretçiler, parlak sarı bir halı üzerinde yürüyormuş gibi hissedeceklerdir.

JEOLLABUK-DO: NAEJANGSAN MİLLİ PARK

Naejangsan Milli Parkı'nda yer alan Uhwajeong Pavilion, sonbaharda görsel bir şölen sunan mükemmel bir doğa cazibe merkezidir. Mavi kiremitli çatı köşkü, manzaralı bir ormanla çevrili göletin yanında yer alır ve huzur, sakinlik ve doğa iç içe geçmiştir. Gölet üzerindeki rengarenk yaprakların yansıması, ziyaretçilere eşsiz bir görsellik sunar.

JEOLLANAM-DO: DAMYANG GWANBANGJERİM ORMANI

Damyang, Jeollanam-do'da bulunan Gwanbangje, Gwanbangcheon Nehri boyunca uzanan 6 kilometrelik bir alana sahiptir. Bu alan içinde yer alan Gwanbangjerim Ormanı, 2 kilometrelik yoğun bir orman alanıdır. Sabah erken saatlerde sonbahar yapraklarının rengarenk çeşitliliği ve nehir üzerindeki sisli görüntüsü ile ünlüdür. Özellikle gün batımına doğru romantik yürüyüşler yapılabilecek bu parkta, heykel bahçesi ziyaret edilebilir ve gündüzleri su bisikletleri ile nehirde gezintiye çıkılabilir.

JEJU ADASI: PEMBE RENKLİ MUHLY ÇİMLERİ

Jeju Adası, pembe renkli Muhly çimlerinin anavatanı olarak bilinir. Bu doğa harikasına Kore’nin Gyeongju gibi bölgelerinde de rastlanırken, Jeju denince akla ilk olarak sonbaharın pembe çimleri gelir. Jeju’nun Hallasan Dağı'nın eteklerinde yer alan Hueree Tabiat Parkı, her sonbaharda 15 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında Hueree Pembe Muhly Festivali'ne ev sahipliği yapar. Sosyal medyada paylaşılabilecek etkileyici fotoğraflar için arka planda pembe muhly çimleri eşsiz bir manzara sunar. Jeju adasında bu güzel pembe muhly çimlerini görmek isteyenler, Udo Garden ve Saebyeoloreum Parazitik Tepeleri'ni de ziyaret edebilirler.

GANGWON-DO: WONDAE-Rİ HUŞ AĞACI ORMANI

Wondae-ri Huş Ağacı Ormanı, Inje'de sonbahar yapraklarının en güzel gözlemlendiği yerlerden biridir. Orman, düzenli bir şekilde dikilmiş yaklaşık 70.000 huş ağacından ve rengarenk sonbahar yapraklarından oluşan manzarasıyla bilinir. Sabahın erken saatlerinde Gizli Bahçe'ye uğramak ve manzaranın tadını çıkarmak önerilir. Daha sonra güneş doğup sis kaybolduğunda ise Huş Ağacı Ormanı'na gitmek iyi bir seçenek olacak.

66962cc7a24f5ddddef830ce.webp

66962d03a24f5ddddef830d2.webp

66962d5da24f5ddddef830d6.webp