Hakan Kara'dan şaşırtan mesaj! Tarihi bir akşam olacak

Hakan Kara'dan şaşırtan mesaj! Tarihi bir akşam olacak

Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi, bu akşam Türkiye saatiyle 21.00’de faiz kararını açıklayacak. Prof. Dr. Hakan Kara, karara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tarihi bir akşam olacak

ABD Merkez Bankası (Fed), Türkiye saatiyle 21.00’de faiz kararını açıklayacak. Fed’in faiz oranlarını düşürmesi büyük bir olasılık olarak değerlendiriliyor. Ancak, faiz indiriminin ne kadar olacağı, piyasaların merakla beklediği bir konu olarak öne çıkıyor.

CME Group'un FedWatch aracına göre, geçen hafta 50 baz puanlık faiz indiriminin olasılığı yüzde 50’nin altındayken, bu oran saat 11.20 itibarıyla yüzde 61 seviyesine yükseldi. 25 baz puanlık indirim ihtimali ise yüzde 39 olarak değerlendiriliyor.

İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, Fed’in faiz kararına kısa bir süre kala sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, 50 baz puanlık faiz indiriminin olasılığının yüzde 63’e çıktığı grafiği sosyal medya hesabından paylaşıp, “Uzun süreden beri ilk kez piyasa Fed yetkililerinin vermediği bir sinyali fiyatlıyor” ifadelerini kullandı.

Kara, Fed kararına ilişkin “Tarihi bir akşam olacak” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-09-18-115157.png