Halıdaki çay kahve lekelerine son! En inatçı lekeleri bile çıkarıyor

Halıdaki çay kahve lekelerine son! En inatçı lekeleri bile çıkarıyor

Halılar, evimizin en sık kirlenen ve temizliği en zor olan yüzeyler. Özellikle çay ve kahve lekeleri halıda inatçı izler bırakabilir. Ama bu haberi okuyunca endişeniz kaybolacak. Sizler için bu inatçı lekelerden kurtulmanın iki yöntemlerini araştırdık.

Bu haberde, halı temizliğinin nasıl yapılacağını ve halıdaki çay ve kahve lekeleri için en etkili iki çözümü bulabilirsiniz. Eğer leke hala çıkmıyorsa profesyonel bir temizlik hizmetinden yardım alabilirsiniz.

Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

Toz ve Kirin Temizlenmesi

Öncelikle halınızın üzerindeki toz ve kiri temizleyin. Bunun için elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Böylece halının her iki tarafını da iyice süpürün.

Lekenin Temizlenmesi

Çay veya kahve lekesiyle karşılaştığınızda bir kağıt havlu veya temiz bir bezle lekenin üzerine hafifçe bastırarak fazla sıvının emilmesini sağlayın. Lekenin yayılmasını önlemek için dairesel hareketlerle silin.

Temizlik Ürününün Kullanılması

Leke hala görünüyorsa, özel halı temizleme ürünleri veya evde bulunan karbonat gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu ürünleri lekenin üzerine uygulayıp bir süre bekletin ve ardından nemli bir bezle silerek temizleyin.

Durulama ve Kurulama

Temizlik ürünlerini kullandıktan sonra halınızı durulayın ve fazla suyu emmek için bir havlu kullanarak kurulayın. Halınızın tamamen kuruması için havalandırın.

ÇAY VE KAHVE LEKESİNE EN ETKİLİ 2. ÇÖZÜM

Karbonat ve Sirke Karışımı: Çay veya kahve lekesinin üzerine karbonat ve sirke karışımını uygulayın. Biraz bekledikten sonra nemli bir bez yardımıyla temizleyin.

Limon Suyu: Limon suyu da çay ve kahve lekelerini çıkarmada etkili bir yöntem. Lekenin üzerine limon suyu sıkarak bekletin ve ardından temiz bir bezle silerek lekeyi çıkarın.