Halk plajında köpek balığı saldırısı. Ortalık bir anda kan gölüne döndü

Halk plajında köpek balığı saldırısı. Ortalık bir anda kan gölüne döndü

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir halk plajında köpek balığı saldırısı sonucu dört kişi yaralandı. Geçen ay Florida eyaletinde de benzer bir saldırıda üç kişi yaralanmıştı.

Texas eyaletinin Güney Padre bölgesinde, halka açık bir plajda köpek balığı saldırısı meydana geldi. 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kalabalık olan plajda öğle saatlerinde yaşanan olayda, yaklaşık 2 metre boyunda olduğu belirlenen bir köpek balığı denizdeki dört kişiye saldırdı.

66026-4-fae8-cmpg.webp

KADININ BACAĞININ BİR BÖLÜMÜ KOPTU

Olay, çevredeki bazı vatandaşlar tarafından kaydedildi. Görüntülerde, denizden yaralı olarak çıkarılan bir kadının bacağının bir bölümünün koptuğu görüldü. Sahil güvenlik birimleri helikopter ve botlarla denizdeki vatandaşları tahliye ederken, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

aw240489-02-0chz.webp

Saldırıda ağır yaralanan 46 yaşındaki bir kadın ve 21 yaşındaki bir erkeğin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

66026-dzsx-bdk9.webp

4 KİŞİYE SALDIRDI

Texas Parklar ve Yaban Hayatı Dairesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, ikisi ağır olmak üzere dört kişinin saldırıya uğradığını doğruladı. Köpek balığının sahil güvenlik ekipleri tarafından açık sulara kadar takip edildiği bildirildi.

aw240489-01-crwb.webp

SON KÖPEKBALIĞI SALDIRISI 5 YIL ÖNCE

Güney Padre Valisi Patrick McNulty, bölgede köpek balığı saldırılarının nadir olduğunu ve son saldırının beş yıl önce gerçekleştiğini söyledi.

aw240489-03-vtv2.webp

FLORİDA'DA 3 KİŞİ YARALANMIŞTI

Geçen ay Florida eyaletinde, aynı günde meydana gelen iki köpek balığı saldırısı sonucu üç kişi yaralanmış ve South Walton bölgesindeki plajlar geçici olarak kapatılmıştı.