Hangi otomobillerin fiyatı 100 bin lira birden arttı. Karar resmen yürürlüğe girdi

Hangi otomobillerin fiyatı 100 bin lira birden arttı. Karar resmen yürürlüğe girdi

Türkiye'de Çin otomobillerine %40 oranında ek gümrük vergisi getirildi. Bu verginin etkisiyle, bazı Çinli otomobil markaları satış fiyatlarını ortalama 100 bin TL artırdı. İşte fiyatları...

Türkiye’de Çin otomobillerine yönelik yüzde 40 oranında ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı.

Bu vergiden en çok etkilenen markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarını ortalama 100 bin TL artırdı. Sektör yetkilileri, bu ek verginin "Türkiye'ye yatırıma teşvik" amacı taşıdığını belirtiyor. Dün itibariyle yürürlüğe giren bu uygulama, Çin'den ithal edilen otomobillerin fiyatlarında artışa yol açtı.

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery'nin, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptığını duyurdu.

subat-ayi-satis-fiyati-listesine-50-bin-tl-zam-yapan-cherry-2-el-piyasasina-savas-acti-1200-512284.webp

Bir başka Çinli marka olan MG'nin internet sitesinde “fiyatlarımız güncelleniyor” ibaresi yer alırken, Türkiye'de fabrika kurma kararı alan BYD'nin ise eski fiyatlarını koruduğu dikkat çekti.

Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncellemeleri bekleniyor.