Hangisi zayıflatır? Limonlu su mu, sirkeli su mu?

Hangisi zayıflatır? Limonlu su mu, sirkeli su mu?

Kilo vermek ve metabolizmasını hızlandırmak isteyenlerin sabahları aç karnına içtiği limonlu su ve sirkeli su arasından hangisinin daha etkili olduğu merak ediliyor. Peki hangisi daha etkili limonlu mu, sirkeli mi?

Özellikle kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tükettiği bu iki içecekle ilgili büyük bir soru işareti var. “Hiç fark etmez” yanıtını veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, önemli olanın su içmek olduğunu belirtti. “Suyun kendisi önemli. Limonlu sudan sirkeli sudan önce suyun kendisi gelir” şeklinde yanıt verdi.

Aç karnına içilen elma sirkeli suyun mideyi rahatsız edebileceğini de belirtti. "Benim kendi prensibim güne ılık limon su ile başlayıp, o şekilde devam etmek" dedi.

C VİTAMİNİ KAYNAĞI LİMON

İşte limonun bazı faydaları:

Limon, C vitamini bakımından zengin. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını destekler ve antioksidan özelliklere sahip.

Limon, vücuttaki serbest radikallerle savaşan antioksidan özelliklere sahip. Bu özellik, hücresel hasarı azaltabilir ve çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Elma sirkesi, sağlığa bir dizi potansiyel fayda sağlayabilen doğal bir ürün. Aşırı tüketimi bazı olumsuz etkilere neden olur.

İşte elma sirkesinin bazı potansiyel faydaları...

Bazı araştırmalar, elma sirkesinin kilo kontrolüne ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Bazı çalışmalar, elma sirkesinin insülin hassasiyetini artırarak kan şekerini düzenleyebileceğini gösterir. Bu özellik, tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.