Harris’ten ilk miting

Harris’ten ilk miting

Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Demokratların adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini kazanma sözü verdi.

ABD seçimleri yaklaşırken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Wisconsin'de düzenlediği ilk seçim mitinginde Demokratlara umut verdi. Biden'a teşekkür eden Harris, güveni boşa çıkarmayacağını ve Trump'ı yenerek başkanlık seçimlerini kazanacaklarını savundu.

Harris, Wisconsin'in seçimlerde kritik bir eyalet olduğunu vurgulayarak, önce bu eyalette, sonra da diğer eyaletlerde Trump'ı mağlup edeceklerine inandığını belirtti.

Kamala Harris, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, mücadelenin özgürlük ve gelecek için olduğunu vurguladı ve Donald Trump'ın ülkeyi geri götürmeye çalıştığını ifade etti. Ekonomiden sosyal alanlara kadar birçok konuda Demokrat ilkelerini savunacaklarını belirten Harris, Amerikan değerleri için Trump'la mücadeleye hazır olduğunu ve tüm Demokratları bir araya getirme gerekliliğini vurguladı.

Harris, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaştığını ve parti tabanına teşekkür etti. ABD Başkanı Biden'ın 21 Temmuz'da başkanlık yarışından çekildiğini duyurmasının ardından, Harris kısa sürede çoğunluğun desteğini kazanarak delege sayısını tamamladı. Demokrat Parti'nin resmi başkan adayı 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago'da yapılacak kongrede belirlenecek.