Hatice Kolçak: Parasını yatıran çok büyük zarar edecek

Hatice Kolçak: Parasını yatıran çok büyük zarar edecek

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, milyonlarca yatırımcıya önemli bir uyarıda bulundu. Kolçak, ‘Ona yatırım yapan’ dedi. İşte tüm detaylar…

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, piyasalarla ilgili yapmış olduğu analizde yatırımcılara önemli uyarılar ve stratejik tavsiyelerde bulundu. Kolçak, yatırımcıların risk yönetimine özel bir vurgu yaparak olası zarar senaryolarını detaylı bir şekilde ele aldı.

BÜYÜK RİSKLERİ BERABERİNDE GETİRİYOR

Kolçak, Merkez Bankası'nın politika faizini %50 seviyesinde sabit tutma kararının ardından piyasalarda belirgin bir hareketlilik olmadığını ifade etti. Ekonomi uzmanı, piyasaların tepkisinin beklenenden düşük kaldığını vurgulayarak, "Kısa vadede yabancı para girişi rahatlaması sağlayabilir, ancak uzun vadede büyük riskler taşıyabilir ve ciddi zararlara yol açabilir" şeklinde yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

para-stok-1753253.jpg

Kolçak, mevduat faizlerinin yüksek getiri potansiyeli nedeniyle yatırımcılar tarafından çekici bulunduğunu ancak bu tür yatırımların beraberinde getirdiği risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Döviz bazlı varlıklar konusunda ise Kolçak, mevcut dönemde en düşük seviyelerde olduklarını belirtti.

1638951524398-konut.jpg

EMLAK SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER

Ekonomist Hatice Kolçak, ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir açıklama yaparak kötü haber verdi. Kolçak, "Artık yeni bir ev satın alıp bir süre elinizde tuttuktan sonra, satış yapılan her yıl için değer artış kazancı vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. Eskiden olduğu gibi 5 yıl beklemek artık geçerli olmayacak" dedi.

kentsel-donusum-konut-aa-1782088.jpg

HATİCE KOLÇAK ‘SATAN PİŞMAN OLUR’ DEMİŞTİ

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, akşam konut satışı yapmak isteyen yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak şunları dile getirdi:

"Bu dönem geçici bir süreçtir, zamanla düzelecektir. Satıp yerine koyamayanlar zarar ederken, alanlar ise kar edecektir. Daha önce yaşadığımız 2019 örneğini hatırlatmak isterim: O dönemde satış yapan herkes zarar etti ve aynı malı tekrar alamadı. Bugün satış yapanlar zarar görebilirler. Belki ilk 3 ayda zararı görmeyebilirsiniz, ancak ileride benzer bir durumla karşılaşabilirsiniz. 2021-2022 gibi birkaç yıl sonra, satış yapanlar pişman olabilir ve aynı durumu yaşayabilirler."

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler