Havucun içerdiği A, C, K vitaminleri, pantotenik asit, potasyum, folik asit, demir, bakır, ve magnezyum gibi besin maddeleri vücut için son derece faydalıdır. Bu özellikleri sayesinde havuç, birçok sağlık problemine karşı koruyucu ve tedavi edici bir etkiye sahiptir.
Havucun faydaları arasında bağırsakları yumuşatması, sindirim sistemi için yararlı olması, kabızlık sorununa çözüm sağlaması, öksürüğü hafifletmesi, balgamı söktürmesi, astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarını önlemesi ve halsizliği gidermesi bulunmaktadır. Ayrıca düşük tansiyon sorununa karşı da etkilidir.
Havucun diğer faydaları arasında şunlar sayılabilir:
Mide ülserine karşı koruyucu olması,
Vücuttaki asit-alkali dengesini koruması,
Kanı temizlemesi,
Ağızda bulunan bakterileri temizlemesi ve böylece diş sağlığını desteklemesi,
Tansiyonu dengelemesi,
Kötü kolesterolü düşürmesi ve iyi kolesterolü yükseltmesi,
Felç riskini azaltması,
Vücuda enerji vermesi.