Hem yerli hem yeni: Üstelik TOGG'dan çok daha ucuz

Hem yerli hem yeni: Üstelik TOGG'dan çok daha ucuz

Yeni yerli otomobil, TOGG’dan çok daha uygun fiyatla sessizce satışa sunuldu.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG’un elde ettiği büyük başarı, diğer üreticileri de harekete geçirdi. Yeni yerli otomobiller üretmek için çeşitli firmalar girişimlere başladı.

2023 yılında piyasaya sürülen TOGG T10X, kısa sürede Türkiye'nin en çok satan otomobillerinden biri oldu ve yerli otomobillere olan ilgiyi artırdı.

Sektördeki tek yerli marka artık TOGG değil. Uzun yıllardır Türkiye'de yerli motor üretiminde önemli bir yol kat eden RKS, şimdi de elektrikli otomobil üretimine başladı.

tfry.webp

YERLİ VE YENİ OTOMOBİL RKS

RKS imzası taşıyan modeller genellikle 70 – 100 km menzil sunarak şehir içi kullanım için ideal bir seçenek oluşturuyor. Maksimum hızları 50 km/s ile sınırlı olan bu araçlar, güvenli ve ekonomik bir sürüş sağlıyor.

m5-20220324-215527-1-2000x887.png

Ancak, bu hız sınırını kaldırmak da mümkün. Bu araçlar B1 ehliyeti ile kullanıldığından dolayı bir hız sınırlaması bulunuyor. Bu sınırı kaldırarak araçların 70 – 80 km/s hızlara ulaşması sağlanabiliyor.

rks-m5-beygir-guc.jpg

Aynı anda üç kişi taşıyabilen bu otomobiller, kompakt boyutları sayesinde şehir içinde park yeri bulma sorununu da önemli ölçüde azaltıyor.

fkasdmoxgaaxckl.jpg

PEKİ, RKS OTOMOBİL FİYATI NE KADAR?

Otomobilin şu anki fiyatı yaklaşık 350 bin TL civarında. Ancak, seçilen modele bağlı olarak bu fiyat değişiklik gösterebilir.

İlgili Haberler