Heveslerini yarıda bırakmayıp 40 yaşında üniversiteli oldular

Heveslerini yarıda bırakmayıp 40 yaşında üniversiteli oldular

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, "okumanın yaşı yok" diyerek 40'lı yaşlarında üniversite eğitimi alan altı kadını ağırlıyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde dokuz yıldır usta öğretici olarak görev yapan Hilal Uslu, üniversite eğitiminin gerekliliğini şu sözlerle ifade etti: "Daha profesyonel bir eğitim vermek amacıyla üniversiteye başladım. Bu sayede kursiyerlerimize daha profesyonel ve yeterli eğitim verebileceğiz. Gençlerle birlikte güzel iki yıl geçirdik. Buradan öğrendiklerimizi Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilerimize aktaracağız."

aw213333-01.jpg

Moda tasarımı alanında alaylı olarak edindiği bilgi ve deneyimlerini akademik bir eğitimle pekiştirmek isteyen öğrencilerden Nedime Yalçın ise hayat boyu öğrenme politikasını desteklediğini belirtti: "Hali hazırda bir işletmem var ve moda tasarımı okuyarak alaylı olan tarafımı diplomalı hale getirmek istedim. Bu benim için güzel bir heyecan oldu. Neredeyse çocuğum yaşındaki arkadaşlarımla aynı eğitimi almak çok hoşuma gitti. Hayatımın en eğlenceli ve en heyecanlı serüvenini yaşadım bu iki yıl içerisinde. Keşke dört yıllık olsaydı. Bana kattıkları ve diplomamı alacağım için çok mutluyum. Çocuklarıma, eşime ve bu süreçte bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Kızım bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor, ben ise üniversiteyi bitirmiş olacağım. Hiçbir şey için geç değil. İnsan istedikten sonra her şeyi her zaman ve her ortamda başarabilir. Öğrenmek istedikten sonra çevresindeki her kişiden mutlaka bir şeyler öğrenebilir. Bana yardımcı olan, destek olan herkese teşekkür ederim."

aw213333-04-1.jpg