Hindistan’da havalimanı çöktü: Ölü ve yaralılar var

Hindistan’da havalimanı çöktü: Ölü ve yaralılar var

Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda Terminal 1'in şiddetli yağışlar nedeniyle çatısının çökmesi sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Bu olayın ardından çok sayıda uçuş iptal edildi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de son günlerde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Başkent sokakları su altında kalırken, Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda bulunan Terminal 1'in çatısı araçların üzerine çöktü. Bu olayda en az 4 araç hasar gördü, 1 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi de yaralandı.

4563.jpg

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Kinjarapu Rammohan Naidu, yerel saatle 14.00'e kadar uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Delhi İtfaiye Müdürü Atul Garg ise yaralıların hastanelere sevk edildiğini ve kurtarma operasyonlarının tamamlandığını belirtti.

hindistan-da-havalimaninin-catisi-coktu-1-olu-8-yarali-1719563137-808-large.webp

Uçuş takip platformu Flightradar24'e göre en az 10 uçuş iptal edilirken, 40 uçuşta da gecikmeler yaşandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve terminalin tamamen boşaltıldığı bildirildi.