Hopa Belediyesi'nden sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması!

Hopa Belediyesi'nden sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması!

Artvin’in Hopa ilçesinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, küpelenmesi ve mikroçip uygulaması başlatıldı

Hopa Belediyesi Veteriner Hekimleri ve gönüllüler işbirliği ile bugün itibariyle sokak köpeklerinin kısırlaştırma işlemlerine başlandı. İlk aşamada barınakta bulunan erkek köpekler kısırlaştırıldı, küpelendi ve mikroçip takıldı.

aw213054-01.jpg

Başkan Cihan, "Hopa'da yaklaşık 300 sokak köpeği olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çalışmalarla tam sayıyı tespit edip envantere ulaşacağız. Sokakta, bahçelerde ve evlerde yaşayan tüm hayvanların kısırlaştırılmasıyla sayıyı kontrol altına alabiliriz" dedi.

aw213054-03.jpg

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Başkan Cihan, evlerinde veya bahçelerinde hayvan besleyen vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Sizler de beslediğiniz hayvanları kısırlaştırmak için bizimle iletişime geçin. Tüm vatandaşlarımızın bu sürece katılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

aw213054-06.jpg

6 AY İÇİNDE ÇÖZÜM PLANI

Sokak hayvanlarının neden olduğu huzursuzlukları 6 ay içinde çözmeyi hedeflediklerini belirten Cihan, "Sokak hayvanlarının barınaklarda 30 gün tutulup sahiplendirilememesi durumunda uyutulmasını öngören yasa tasarısını doğru bulmuyoruz. Bunun yerine gönüllüler ve hayvanseverlerle iş birliği yaparak bu sorunu çözmeyi planlıyoruz. Gerekli kurumların iş birliği ve vatandaşların eğitimi ile bu sorunu çözebiliriz" dedi.

aw213054-05.jpg

BAKANLIKLA İŞ BİRLİĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle sokak hayvanlarının aşılarının düzenli olarak yapıldığını ifade eden Cihan, "Bakanlık, isteyen her belediyeye olumlu yaklaşıyor. Barınaklarımızı doğayı fazla tahrip etmeden genişletmek istiyoruz. Kurumlar iş birliği yaptığında bu sorunun çözümü çok kolay" şeklinde konuştu.

aw213054-04.jpg