İçine sadece 1 kaşık ekleyin! Biber dolmanızın lezzetini ikiye katlayacak

İçine sadece 1 kaşık ekleyin! Biber dolmanızın lezzetini ikiye katlayacak

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması yaparken, içine ekleyeceğiniz özel bir malzeme ile dolmanızın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. İşte, biber dolmanızı unutulmaz kılacak sıra dışı tarif...

LEZZETİN SIRRI: KİMYON İLE İÇ HARÇ HAZIRLIĞINDA

Mynet’te yer alan habere göre, biber dolmasının en önemli malzemesi olan iç harç hazırlığı, bu tarifteki sıra dışı malzeme ile tam anlamıyla bir şölene dönüştürüyor. İç harca ekleyeceğiniz bir tutam kimyon, dolmanızın lezzetini zirveye taşıyacak.

MALZEMELER:

10-12 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 kahve fincanı kuş üzümü

1/2 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

2 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

1 tutam kimyon

24547.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

Kavrulan soğanlara rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave ederek hafifçe kavurun.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ve bir tutam kimyon ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

İnce doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyip güzelce karıştırın.

Dolmalık biberlerin kapak kısmını açın ve her bir biberin içine iç harcından doldurarak tencereye yerleştirin.

Dolmaların üstünü kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın.

Tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip, biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra lezzet şölenine davet edeceğiniz bu özel biber dolmasını afiyetle servis edin.

Afiyet olsun...

İlgili Haberler